Επιδότηση 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τα ραδιοταξί των Κανάριων Νήσων της Ισπανίας

Η κυβέρνηση των Κανάριων Νήσων θα διαθέσει 1.500.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των ράδιο ταξί σε όλα τα νησιά.
Το μέτρο στοχεύει στην ενεργοποίηση του τομέα μετά την υγειονομική κρίση που επηρεάζεται ιδιαίτερα από περιορισμούς στον τρόπο μετακίνησης.
Ο Υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Στέγασης της Κυβέρνησης των Καναρίων Νήσων Sebastian Franqis προώθησε αυτήν την πρωτοβουλία αφού συμφώνησε με τους κύριους συλλόγους των ταξί των Καναρίων Νήσων, την Συνομοσπονδία Αυτόνομων Εργαζομένων Ταξί (CCTAT) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ταξί των Καναρίων Νήσων (FEDETAX).
Και οι δύο οντότητες ενημέρωσαν τον Υπουργό για την ανάγκη επιδοτήσεων ενόψει της πτώσης της δραστηριότητας, η οποία οδήγησε σε σημαντική μείωση του εισοδήματός τους. Πολλοί οδηγοί ταξί, ήταν ανίκανοι να πληρώσουν τα βασικά τέλη για αυτήν την υπηρεσία.
«Ελπίζουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα για επιχορήγηση που θα διαθέτει στις 15 εταιρείες που διαχειρίζονται πλατφόρμες ράδιο ταξί σε όλα τα νησιά με ποσό 1.500.000 ευρώ, το οποίο είναι το κόστος αυτών των έξι μηνών και το οποίο θα είναι η πρώτη από την προγραμματισμένη βοήθεια», ανέφερε ο Franquis.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...