Τον Ιανουάριο ξεκινά τη λειτουργία της η εφαρμογή συνεπιβατισμού «hvv hop» στο Αμβούργο

Στις 2 Ιανουαρίου τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της Verkehrsbetriebe Hamburg Holstein (VHH) θα αρχίσουν να κινούνται στις συνοικίες Χάρμπουργκ Νιούλαντ, Γουίλστορφ, Ρένεμπουργκ, Λάνγκενμπεκ, Σίνστορφ και Γκάτμουρ, μέσω της πλατφόρμας προκρατήσεων «hvv hop». Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του βρετανικού κατασκευαστή LEVC έχουν έξι θέσεις και μετατρέπονται εύκολα σε οχήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς οι επιβάτες σε αναπηρικά καροτσάκια μπορούν να επιβιβαστούν σε αυτά μέσω ράμπας.
Η παροχή της υπηρεσίας προκράτησης είναι πλήρως ενσωματωμένη στα δύο τιμολόγια της εταιρείας, all time και μεμονωμένα, συν επιπλέον χρέωση δύο ευρώ ανά άτομο και ανά διαδρομή. Οι επιβάτες με παρόμοιες διαδρομές ομαδοποιούνται αυτόματα με τη βοήθεια ενός αλγορίθμου και μεταφέρονται μαζί. Η κράτηση για τη νέα υπηρεσία γίνεται μέσω της «hvv hop app» και θα είναι διαθέσιμη καθημερινά όλο το εικοσιτετράωρο.
Για την 1η Απριλίου 2023, σχεδιάζεται η επέκταση της υπηρεσίας προκειμένου να συμπεριλάβει τις περιφέρειες Μάρμσντορφ, Άιβεντορφ και Χάιμφελτντ, με την περιοχή λειτουργίας να αυξάνεται σε συνολικά σε 43 τετρ. χιλιόμετρα, εξυπηρετώντας συνολικά 113.000 κατοίκους. Τα κεντρικά σημεία μεταφοράς περιλαμβάνουν τους σταθμούς Harburg S-Bahn, ZOB Harburg, S-Bahn Harburg Rathaus και S-Bahn Heimfeld.
Η μετακίνηση μέσω της «hvv hop» μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε διεύθυνση στην περιοχή λειτουργίας προς κάποιον από τους προαναφερθέντες σταθμούς ή αντίστροφα. Πρόσθετα σημεία επιβίβασης έχουν καθοριστεί στην περιοχή για τη βέλτιστη παροχή της υπηρεσίας. Με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνονται τα υφιστάμενα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...