Αποζημίωση για τις δεσμευμένες θέσεις και για τα Ταξί

Οικονομική ενίσχυση με την μορφή αποζημίωσης των δεσμευμένων θέσεων (περιορισμός στα άτομα που μεταφέρει το ταξί) σχεδιάζει το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το μέτρο στήριξης θα είναι στα πρότυπα του προγράμματος που ακολουθήθηκε με τα ΚΤΕΛ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Πιο συγκεκριμένα :
Για τα αστικά λεωφορεία αποφασίστηκε η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Για τα υπεραστικά λεωφορεία, αποφασίστηκε η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποφασίστηκε η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο
Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ., αποφασίστηκε η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αντιστοιχεί στην τιμή μέσης διάνυσης ανά θέση τον μήνα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...