Iσπανία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Uber κατά του ηλεκτρονικού μητρώου ενοικιαζόμενων οχημάτων

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας απέρριψε την προσφυγή που κατέθεσε η εταιρεία Uber τον Νοέμβριο του 2021 κατά του βασιλικού διατάγματος 785/2021, με το οποίο εγκρίθηκε η σύσταση ηλεκτρονικού μητρώου ελέγχου των υπηρεσιών επιβατικών μεταφορών με ενοικιαζόμενο όχημα με οδηγό (VTC). Η Uber καταδικάστηκε με την καταβολή δικαστικών εξόδων ύψους 4.000 ευρώ.

Το τμήμα Διοικητικών Διαφορών του Ανώτατου Δικαστηρίου δικαίωσε έτσι τις ενώσεις ταξί και δεν έλαβε υπόψη την προσφυγή της Uber που ανέφερε ότι το εν λόγω μητρώο ελέγχου παραβιάζει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για την προστασία των δεδομένων, καθώς και τον νόμο περί εγγύησης της ενότητας της αγοράς.

Αντίδικοι της Uber στην υπόθεση ήταν η Γενική Κρατική Διοίκηση, η Εθνική Ένωση Ταξί (Antaxi), η Επαγγελματική Ένωση Elite Taxi Barcelona και η Ομοσπονδία Ταξί. Στη διαδικασία παρέστη και η Αυτόνομη Κοινότητα των Βαλεαρίδων Νήσων, η οποία κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητούσε την πλήρη απόρριψη της προσφυγής της Uber.

Τελικά, οι δικαστές απέρριψαν την έφεση της Uber, αποφασίζοντας ότι η σύσταση του μητρώου ελέγχου ήταν δικαιολογημένη.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη απορρίψει την προσφυγή του τομέα των VTC κατά του βασιλικού διατάγματος 785/2021 που καθιέρωσε το ηλεκτρονικό μητρώο. Η έφεση είχε κατατεθεί από την Επαγγελματική Ένωση Κινητικότητας της Κοινότητας της Βαλένθια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...