Νιου Τζέρσεϊ : H Uber πλήρωσε αναδρομικά 100 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους μισθωτών υπηρεσιών

Η Uber συμφώνησε να πληρώσει στο Νιου Τζέρσεϊ 100 εκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικούς φόρους, αφού η εταιρεία μεταφορών είχε ταξινομήσει εσφαλμένα τους οδηγούς της ως ανεξάρτητους επαγγελματίες. Ένας έλεγχος από το Υπουργείο Εργασίας και Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού της πολιτείας, διαπίστωσε ότι η Uber και μια θυγατρική της, η Raiser, όφειλαν τέσσερα χρόνια καθυστερημένους φόρους επειδή κατέτασσαν τους οδηγούς ως εργολάβους και όχι ως μισθωτούς. Την προηγούμενη Δευτέρα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Uber πλήρωσε τους φόρους με τόκους.
«Οι προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της εσφαλμένης ταξινόμησης των εργαζομένων στο Νιου Τζέρσεϊ συνεχίζονται», δήλωσε ο επίτροπος του τμήματος Ρόμπερτ Ασάρο-Άντζελο σε συνέντευξή του. «Ανεξάρτητα από το επιχειρηματικό μοντέλο μιας εταιρείας ή την τεχνολογία της, οι εργαζόμενοι έχουν δικαιώματα».
Η Uber και άλλες εταιρείες διεξάγουν επιθετικές εκστρατείες κατά των προσπαθειών νομοθετών και δικαστηρίων να ταξινομήσουν τους οδηγούς τους ως υπαλλήλους εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Uber είπε ότι η θέση της εταιρείας δεν έχει αλλάξει.
«Οι οδηγοί στο Νιου Τζέρσεϋ και σε εθνικό επίπεδο είναι ανεξάρτητοι εργολάβοι που εργάζονται όποτε και όπου θέλουν, αφού αυτό το είδος εργασίας προσφέρει ευελιξία», δήλωσε η Alix Anfang, εκπρόσωπος της Uber. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να προσφέρουμε οφέλη διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία στην εργασία των οδηγών».
Το Υπουργείο Εργασίας και Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού του Νιου Τζέρσεϊ ζήτησε αρχικά την καταβολή αναδρομικών φόρων από την Uber το 2019. Ήταν η πρώτη φορά που μια τοπική κυβέρνηση ζήτησε από την εταιρεία να πληρώσει φόρους μισθοδοσίας. Η κίνηση αυτή ήταν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι Πολιτείες αντιμετώπισαν τις πρακτικές απασχόλησης εταιριών όπως η Uber.
Τα τελευταία χρόνια, πολιτείες και πόλεις σε όλη τη χώρα προσπάθησαν να περιορίσουν τις εταιρείες που εξαρτώνται από φθηνό, ανεξάρτητο εργατικό δυναμικό. Αυτές οι προσπάθειες θα μπορούσαν να αναδιαμορφώσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα εταιρειών όπως η Uber, αλλά το νομικό τοπίο απέχει πολύ από το να έχει καθοριστεί.
Η Καλιφόρνια και η Μασαχουσέτη έχουν νόμους που απαιτούν από τους εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες να ορίζονται ως υπάλληλοι εάν πληρούνται ορισμένα κριτήρια. Ο κ. Asaro-Angelo είπε ότι αυτοί οι νόμοι ακολούθησαν το παράδειγμα του New Jersey, το οποίο έχει παρόμοια προστασία.
Το 2019, όταν το κράτος ζήτησε από την Uber να επιστρέψει τους φόρους για εσφαλμένη ταξινόμηση των οδηγών, είπε ότι η εταιρεία και η Raiser, η θυγατρική, όφειλαν πολύ περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ένας έλεγχος διαπίστωσε ότι 530 εκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικούς φόρους δεν είχαν πληρωθεί για ασφάλιση ανεργίας και αναπηρίας από το 2014 έως το 2018. Το κράτος ζήτησε επίσης 119 εκατομμύρια δολάρια σε τόκους.
Αφού η Uber αμφισβήτησε τα ευρήματα του τμήματος, η υπόθεση μεταφέρθηκε στο Γραφείο Διοικητικού Δικαίου του Νιου Τζέρσεϊ. Τελικά, η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει ένα αναθεωρημένο τέλος και να αποσύρει την έφεση.
Το τμήμα λέει τώρα ότι ο αρχικός του έλεγχος ήταν μια εκτίμηση που έγινε χωρίς τη συνεργασία της Uber. Με βάση τα στοιχεία μισθοδοσίας των εργαζομένων που παρείχε η Uber, ένας επόμενος έλεγχος υπολόγισε ότι η Uber και η Raiser οφείλουν συνολικά 78 εκατομμύρια δολάρια σε αναδρομικούς φόρους συν 22 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα και τόκους.
Η πληρωμή καλύπτει 91.000 οδηγούς που εργάστηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ σε ένα από τα χρόνια που καλύπτονται από τη συμφωνία. Θα βοηθήσει στην παροχή παροχών όπως ασφάλιση ανεργίας, προσωρινή αναπηρία και άδεια.
Ο κ. Asaro-Angelo αρνήθηκε να πει πώς το υπουργείο θα χειριστεί τους φόρους που μπορεί να οφείλει η Uber μετά το 2018 ή στο μέλλον. «Κάθε χρόνο, όπως φαίνεται, ο νομοθέτης και ο περιφερειάρχης ψηφίζουν νέους νόμους για να βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων και να μας δώσουν περισσότερες δυνάμεις να τους προστατεύσουμε», είπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...