Η Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης ζητά 15.777 άδειες αστικής μεταφοράς VTC για να σώσει τον κλάδο στη Μαδρίτη

Η Επαγγελματική Ομοσπονδία Ταξί της Μαδρίτης (FPTM) ζήτησε συνολικά 15.777 άδειες αστικών περιοχών για οχήματα μεταφοράς με οδηγούς (VTC), μία για κάθε άδεια ταξί στην Κοινότητα, προκειμένου να προστατεύσει τον τομέα ως δημόσια υπηρεσία. Αυτό ανακοίνωσε η FPTM την περασμένη Τρίτη 14 Ιουνίου, αντιδρώντας στην τροποποίηση του Νόμου Μεταφορών που εγκρίθηκε από την Κοινότητα της Μαδρίτης, η οποία «προτίθεται να απελευθερώσει τον τομέα και να εξισώσει το VTC με την δημόσια υπηρεσία ταξί, αλλά απαλλάσσοντάς τους από ευθύνες και κανονισμούς», τονίζει η FPTM σε ανακοίνωσή της.
Αυτός ο κανονισμός επιδιώκει, τα VTC να μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τη δραστηριότητά τους και μετά τον Οκτώβριο, όταν λήγει η περίοδος χάριτος (γνωστή ως «Διάταγμα Ábalos» ), το οποίο σήμαινε ότι εάν αυτόν τον μήνα του τρέχοντος έτους οι κοινότητες δεν ρύθμιζαν διαφορετικά αυτή την υπηρεσία δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να εργάζονται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της FPTM, Julio Sanz, «αυτό είναι το πρώτο από τα βήματα» που έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνουν για να προσπαθήσουν να σταματήσουν την «επίθεση που γίνεται κατά του ταξί με μοναδικό σκοπό να ευνοηθούν τρεις πολυεθνικές που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των αδειών VTC που λειτουργούν στην πρωτεύουσα».
Υπό αυτή την έννοια, έχει επηρεάσει το γεγονός ότι στη Μαδρίτη υπάρχει ήδη μια δημόσια υπηρεσία που εκτελεί αστικές υπηρεσίες χωρίς προσύμβαση που είναι το ταξί και γι\’ αυτό «ζητήθηκαν αυτές οι άδειες, μία για κάθε ταξιτζή». «Μετά την προσέγγιση του νέου Νόμου, ζητάμε τις ίδιες άδειες αστικών συγκοινωνιών , κάτι που, αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα, δεν πρέπει να παρουσιάζει κανένα πρόβλημα», πρόσθεσε. Επιπλέον, από το FPTM έχουν καλέσει τους υπόλοιπους συλλόγους και οδηγούς ταξί που παρέχουν υπηρεσίες εκτός του Joint Provision Area (APC) να υποβάλουν το ίδιο αίτημα .«Είναι ένα θέμα που μας επηρεάζει όλους στις αστικές συγκοινωνίες, επομένως ενθαρρύνουμε τους συναδέλφους μας από το Torrejón de Ardoz, την Alcalá de Henares, τη Sierra Norte να κάνουν το ίδιο στην περιοχή τους», υπογράμμισε ο Sanz.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...