Το Μόναχο σχεδιάζει μια κλιμακωτή χρέωση για τις τιμές των ταξί. 20 ευρώ τα 5 χιλιόμετρα, 34 ευρώ τα 10 χιλιόμετρα και 115 ευρώ τα 45 χιλιόμετρα

Στο πλαίσιο μιας οικονομικά αναγκαίας προσαρμογής των τιμών για τα τιμολόγια ταξί, η πόλη σχεδιάζει να εισαγάγει κλιμακωτές τιμές. Για διαδρομές τριών αποστάσεων, οι πελάτες θα πρέπει να μπορούν να πληρώνουν μια σταθερή τιμή αντί να χρεώνονται με ταξίμετρο.

\"\"

Σε μια τηλεδιάσκεψη αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή Ταξί του Μονάχου συμφώνησε να προσαρμόσει το τιμολόγιο των ταξί. Αυτό είχε ζητηθεί από την Ένωση Ταξί της πόλης  για να μπορέσει να αντισταθμίσει αφενός την αύξηση του θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού και αφετέρου να αντισταθμίσει το κόστος των καυσίμων και της ενέργειας, που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό.

\"\"

Δεδομένου ότι η τελευταία επιβαρύνει ιδιαίτερα τον ισολογισμό των εταιρειών ταξί εδώ και αρκετό καιρό, η προσαρμογή των τιμολογίων δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά από την 1η Ιουνίου. Όπως αναφέρουν οι μυημένοι, ο δήμαρχος του Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, είχε αγωνιστεί για αυτό.

Η απόφαση της Επιτροπής Ταξί του Μονάχου είναι το πρώτο από τα τρία βήματα. Η επιτροπή περιφερειακής διοίκησης και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει επίσης να συμφωνήσουν ως τα μέσα Μαΐου. Όπως πάντα, το τιμολόγιο ταξί του Μονάχου θα ισχύει στη συνέχεια και στις περιοχές Erding, Freising (όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο) και Μονάχου.

Εάν δοθεί αυτή η συγκατάθεση, η προσαρμογή της τιμής θα επηρεάσει όλα τα στοιχεία του τιμολογίου ταξί – από τη βασική τιμή (+ 80 σεντ) έως την τιμή χιλιομέτρου (+ 20 σεντ) και το τιμολόγιο του χρόνου αναμονής (+ 6 ευρώ / ώρα) έως τις προσαυξήσεις (+ 1 ευρώ).

Θα αυξηθούν επίσης οι προηγούμενες σταθερές τιμές μεταξύ των τριών ζωνών του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, του αεροδρομίου και του εκθεσιακού κέντρου.

\"\"

Ως πλήρη καινοτομία, θα εισαχθεί ένα κατ\’ αποκοπή ποσό ως πρόσθετη επιλογή για τον υπολογισμό της διαδρομής. Αυτό αφορά  τρία επίπεδα απόστασης. Τα ταξίδια μέχρι πέντε χιλιόμετρα κοστίζουν σταθερά 20 ευρώ. Έως δέκα χιλιόμετρα 34 ευρώ, έως 45 χιλιόμετρα 115 ευρώ. Εάν η διαδρομή υπερβαίνει τη διάρκεια της διαδρομής που έχει συμφωνηθεί στην τιμή του πακέτου, το ταξίμετρο ενεργοποιείται αυτόματα. Εάν η διαδρομή είναι μικρότερη από τη μέγιστη απόσταση, πρέπει να καταβληθεί η κατ\’ αποκοπή τιμή.

Αυτή η τιμή all inclusive είναι έγκυρη μόνο αν ζητηθεί από τον πελάτη. Εάν το αίτημα δεν διατυπωθεί ρητά, ισχύει η κανονική τιμή που ορίζεται από το ταξίμετρο.

Η  Ένωση ταξί του Μονάχου είναι πεπεισμένη ότι αυτή η μορφή σταθερών τιμών είναι μια καλή ευκαιρία να ανταγωνιστεί σημαντικά τις παράνομες πλατφόρμες που προσφέρουν μεταφορές σαν ταξί. «Βρίσκουμε επίσης υποστήριξη για τις ανησυχίες μας από το δήμαρχο και το Υπουργείο Μεταφορών της Βαυαρίας», λέει ο Bachmann από την Ένωση Ταξί της Βαυαρίας. «Από αυτή την άποψη, ελπίζουμε ότι οι νομικές αναθεωρήσεις προχωρούν καλά σε όλα τα επίπεδα και θα οδηγήσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα και ότι οι σταθερές τιμές που ζητάμε ελπίζουμε να εισαχθούν και να εφαρμοστούν φέτος».


Μπορεί επίσης να σας αρέσει...