Αργή πορεία των ταξί στη Βαρκελώνη εναντίον του Free Now και της Uber

Η διαμαρτυρία άρχισε στις 10 το πρωί της Τρίτης από την Fira Gran Via με προορισμό την Plaza Catalunya.  Ο κλάδος διαμαρτύρεται κατά των προτάσεων της Uber και της FreeNow για «απελευθέρωση της αγοράς» με την κατάργηση των ρυθμιζόμενων τελών. Περίπου 2.000 οχήματα συμμετέχουν στην διαμαρτυρία ενάντια στη συμμαχία μεταξύ των δύο πλατφορμών, σύμφωνα με την ένωση Elite Taxi.

Η ένωση Elite Taxi κάλεσε τους ταξιτζήδες σε μια αργή πορεία διαμαρτυρίας αυτή την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στη Βαρκελώνη εναντίον \”της ευρωπαϊκής συμμαχίας μεταξύ των πλατφορμών Free Now και Uber.\” Η ένωση περιγράφει αυτή τη συμμαχία μεταξύ των δύο πλατφορμών ως \”άμεση επίθεση στον τομέα των ταξί\”. Επιπλέον, καταγγέλλει επίσης την \”κατάφωρη παράβαση των κανονισμών από την Uber σε σχέση με την υποχρεωτική ταυτοποίηση των οδηγών ταξί της και για τη μη προσφορά της δυνατότητας πληρωμής σε μετρητά\”. Η Elite Taxi ισχυρίζεται ότι και οι δύο εταιρείες παραβιάζουν το νόμο \”χωρίς καμία τιμωρία\”.

\"\"

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι μόλις τελειώσει η πορεία θα σταθούν μπροστά στα γραφεία του Free Now. « Εκεί θα απαιτήσουμε να μας συναντήσουν, αφού μέχρι σήμερα μας έχουν αρνηθεί κάθε είδους συνάντηση και δημόσια επαφή», αναφέρουν από την Elite Taxi.

\”Είναι ο θάνατος του ταξί\”, κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της Elite Taxi, Tito Αlvarez, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Η ένωση ζήτησε από την Uber να φύγει από τη Βαρκελώνη και απαίτησε από το FreeNow να αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή συμμαχία που υπερασπίζεται το «τέλος των κανονισμών» και να «σταθεί» δίπλα στους οδηγούς ταξί.

Ένας από τους κύριους ισχυρισμούς  της ένωσης είναι ότι η Uber στη Βαρκελώνη δεν φέρει το κανονιστικό σήμα αναγνώρισης που πρέπει να είναι «ορατό» για τους χρήστες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πέντε μήνες μετά την επιστροφή της Uber στην καταλανική πρωτεύουσα, η Elite Taxi διαπίστωσε ότι υπάρχουν εκατό άδειες ταξί που λειτουργούν με την εφαρμογή, παρά το γεγονός ότι το κάνουν χωρίς τα απαραίτητα σήματα.

\"\"

Ζητούν κυρώσεις

Για το λόγο αυτό, η ένωση ζήτησε να ανασταλεί η δραστηριότητα της Uber για την υπηρεσία ταξί \”αμέσως\” έως ότου εντοπιστούν \”όλες\” οι άδειες ταξί στη μητροπολιτική περιοχή που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Επιπλέον, ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις κατά της εταιρείας και, εάν είναι απαραίτητο, κατά των αδειών ταξί που χρησιμοποιούν αυτήν την εφαρμογή, για την παροχή των υπηρεσιών τους κατά παράβαση του νόμου.

Το έγγραφο που στάλθηκε στο Institut Metropolità del Taxi (Imet) λέει ότι δεν υπάρχει « συμμόρφωση» με τους κανονισμούς στη μητροπολιτική περιοχή.

Η Uber από την πλευρά της  καταγγέλλει την Elite Taxi και το  Taxi Project 2.0 για \”αθέμιτο ανταγωνισμό και μποϊκοτάζ\”.

\”Το 100% των αδειών που έχουν μπει στην εφαρμογή Uber παραβιάζουν κατάφωρα τον κανόνα\”, λένε, \”επειδή κυκλοφορούν χωρίς να φέρουν ορατά διακριτικά της εταιρείας\” για τους πελάτες.

Υπό αυτήν την έννοια, υπενθυμίζουν ότι το διάταγμα Νόμος 314/2016 που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση καθορίζει ότι \”τα ταξί που συνδέονται με μια εταιρεία διαμεσολάβησης θα πρέπει να φέρουν τα σήματα αναγνώρισης ώστε να είναι ορατά στους χρήστες\”. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι ο Κανονισμός Metropolitan Taxi καθορίζει ότι αυτά τα σήματα \”μπορούν να τοποθετηθούν μόνο στο πίσω παράθυρο του οχήματος\”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...