ΑΜΒΟΥΡΓΟ : Η πόλη με τα περισσότερα ηλεκτρικά ταξί στη Γερμανία

Περίπου έξι μήνες μετά την έναρξη του έργου Zukunftstaxi, η πόλη του Αμβούργου κατέληξε σε θετικό συμπέρασμα και ανακοίνωσε περαιτέρω υποστηρικτικά μέτρα. Περίπου 50 ταξί στο Αμβούργο είναι ήδη ηλεκτρικά και 33 από αυτά συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τρίτη για μια φωτογράφιση στο προαύλιο της Δημοτικής Υπηρεσίας ταξί του Αμβούργου.
Οι κάτοχοι των ηλεκτρικών ταξί παρουσίασαν στη συνέχεια την εμπειρία τους για το έργο Zukunftstaxi σε ζωντανή κρατική συνέντευξη Τύπου. Οι ταξιτζήδες του Αμβούργου χρηματοδοτούνται με έως και 10.000 ευρώ εάν αγοράσουν ηλεκτρικό ταξί και επιπλέον 10.000 ευρώ εάν παρέχεται δυνατότητα μεταφοράς με αναπηρικό αμαξίδιο.
\”Είμαι πολύ χαρούμενη που η ένταξη, η προστασία του κλίματος και οι σύγχρονες έννοιες της κινητικότητας δεν έρχονται πλέον σε αντίθεση μεταξύ τους, αλλά τώρα αλληλοσυμπληρώνονται\” λέει η Katharina Fegebank.
Από το 5 έως το 50: Με αυτό το σλόγκαν, ο γερουσιαστής Anjes Tjarks εμφανίστηκε μπροστά στον Τύπο. Πριν από την έναρξη του έργου τον Απρίλιο του 2021, υπήρχαν μόνο πέντε ηλεκτρικά ταξί στους δρόμους του Αμβούργου, τώρα υπάρχουν 50. Για τον Tjarks, το έργο Zukunftstaxi είναι ένα πραγματικό μοντέλο επιτυχίας: «Με βάση τη μεγάλη ζήτηση, μπορούμε να πούμε ότι χτυπήσαμε το νεύρο της βιομηχανίας με αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχουμε ήδη περισσότερα ηλεκτρικά ταξί στους δρόμους από οποιαδήποτε άλλη πόλη στη Γερμανία ».

\"\"
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Tjarks αναφέρθηκε στην έναρξη του δεύτερου γύρου χρηματοδότησης. Από την 1η Οκτωβρίου, η πόλη θα υποστηρίξει άλλα 170 ηλεκτρικά ταξί με έως και 5.000 ευρώ και 30 ηλεκτρικά ταξί κατάλληλα για μεταφορά με αναπηρικό αμαξίδιο με, έως και 10.000 ευρώ.
Στο πρώτο στάδιο χρηματοδότησης τον Απρίλιο, υποβλήθηκαν 150 αιτήσεις χρηματοδότησης και ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιτεύχθηκε μετά από λίγες μόνο ημέρες. Αυτά τα οχήματα πρέπει να έχουν άδεια ως ταξί το αργότερο στο τέλος του έτους. Εάν το δεύτερο επίπεδο χρηματοδότησης εξαντληθεί πλήρως, 350 ηλεκτρικά ταξί θα κινούνται στο Αμβούργο μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Ο Alexander Mönch μιλά για 40 ηλεκτρικά ταξί που έχουν ενσωματωθεί στον στόλο του Free Now. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για την υπηρεσία χρησιμοποιώντας το κουμπί \”Ηλεκτρικό ταξί\” στην εφαρμογή.
«Η πρώτη δοκιμαστική φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς: Σε δέκα ημέρες, πάνω από 1.500 αιτήσεις κράτησης για πλήρως ηλεκτρικά ταξίδια ελήφθησαν μέσω της εφαρμογής Free Now.». Μόνο όταν δεν υπάρχει ηλεκτρονικό ταξί σε λογική απόσταση, το σύστημα επιστρέφει σε άλλο ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...