Βιέννη : Oι οδηγοί της Uber ακυρώνουν τις κρατήσεις τους στη σειρά

Η Uber παραμένει πιστή στις επιχειρηματικές της πρακτικές και χρεώνει 20% χαμηλότερη τιμή για σχεδόν όλα τα ταξίδια.

Σε ανοιχτή επιστολή, οι συνεργάτες της Uber στη Βιέννη καταγγέλλουν ότι η τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας είναι απολύτως αντιοικονομική. Η Uber δηλώνει άγνοια και κατηγορεί τον νέο περιστασιακό νόμο περί κυκλοφορίας. Οι επιβάτες που παραγγέλνουν ταξί στη Βιέννη με την εφαρμογή Uber, πρέπει να περιμένουν πολύ ώρα, επειδή οι οδηγοί της ακυρώνουν τις κρατήσεις τους στη σειρά, γράφει η αυστριακή εφημερίδα \”Die Presse\”, στη Βιέννη.
Ο «εκπρόσωπος των δυσαρεστημένων επιχειρηματιών και οδηγών της Uber», Irfan Kuna, έχει μια εξήγηση για αυτό: Πολλοί οδηγοί ακυρώνουν την παραγγελία, επειδή «η Uber δεν χρεώνει την επιβάρυνση των δύο ευρώ για τις παραγγελίες και γενικά εκτιμούμε ότι οι τιμές είναι μειωμένες κατά 30 έως 40 τοις εκατό, από αυτό που θα κερδίζαμε με μια κανονική διαδρομή με ταξί. Δεν αξίζει πλέον. \”
O Kuna παραπονέθηκε για αυτό, σε μια ανοιχτή επιστολή προς το αφεντικό της Uber Austria, Martin Essl, στην οποία είκοσι συνεργάτες της Uber και πολλοί οδηγοί εφιστούν την προσοχή στην καταστροφική οικονομική της πολιτική: «Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι! Βεβαίως, αφήσαμε τους εαυτούς μας να τυφλωθούν, σκεφτήκαμε ότι θα δημιουργούσαμε περισσότερες πωλήσεις, αν αφήσουμε τα ταξί μας να συνεργαστούν με την Uber. Αλλά εμείς και οι οδηγοί μας κερδίζουμε πολύ λιγότερα από ό, τι θα θέλαμε. Αυτό που είναι λίγα χρήματα για εσάς, είναι η διαφορά για εμάς, για το εάν μπορούμε ή όχι να επιβιώσουμε. Όπως όλοι οι άλλοι πάροχοι, χρεώστε την κλήση ραδιοταξί.
Ο Κούνα και οι συνεργάτες του επικρίνουν επίσης την τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική της Uber. Ο νέος κανονισμός τιμολόγησης (TO) ισχύει από τις 19 Μαρτίου και περιλαμβάνει αύξηση της τιμής κατά 14% εφόσον οι διαδρομές πραγματοποιούνται σύμφωνα με το τιμολόγιο ταξί. Ωστόσο, το TO περιλαμβάνει επίσης την επιλογή, ότι η τιμή μπορεί να διαμορφωθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω, έως και 20 % για ταξίδια που έχει γίνει κάνει κράτηση εκ των προτέρων.
Η Uber παραμένει πιστή στις επιχειρηματικές της πρακτικές και χρεώνει 20% χαμηλότερη τιμή για σχεδόν όλα τα ταξίδια. Ο Kuna το επιβεβαιώνει και υπολογίζει τις επιπτώσεις σε αυτόν και στους άλλους συνεργάτες της Uber στην ανοιχτή επιστολή του: \”Δεδομένου ότι προσφέρετε σχεδόν σε καθέναν από τους πελάτες σας ναύλο 20% χαμηλότερο από το τιμολόγιο ταξί και δεν συμπεριλαμβάνετε την επιβάρυνση πρακτορείου στον υπολογισμό των τιμών, εμείς έχουμε παρά την αύξηση των τιμολογίων, μείωση περίπου 6% συν 2 ευρώ σε σύγκριση με το τιμολόγιο του 2012. Αυτή είναι μια μείωση 30% έως 40% με την τρέχουσα τιμή. «Επιπλέον, θα υπήρχαν χαμηλότερες τιμές για ταξίδια που ξεπερνούν τα όρια της πόλης της Βιέννης και ο Κuna το ονομάζει « πραγματικά γελοίο ». «Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε λίγο τις συνεργαζόμενες εταιρείες σας και τους οδηγούς τους», απευθύνει έκκληση εκ μέρους των συναδέλφων του.
Η επιστολή που εστάλη και στα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ανάγκασε τον Martin Essl να σχολιάσει ότι αυτό θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί στο μέλλον. «Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με τους συνεργάτες μας και σε σχόλια. Πολλοί οδηγοί επιβεβαιώνουν ότι ενεργούμε με πελατοκεντρικό τρόπο στο πλαίσιο των νομικών απαιτήσεων, διασφαλίζοντας έτσι υψηλότερη χρησιμοποίηση της χωρητικότητας και συνεπώς περισσότερα εισοδήματα», αναφέρει ο Essl στον Τύπο.
Μετά τις διαμαρτυρίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες , οι συνεργάτες της Uber αντιδρούν για πρώτη φορά σε γερμανόφωνες χώρες. Ακόμη και οι πιο αφελείς επιχειρηματίες συνειδητοποιούν τώρα ότι, οι διαδρομές με τιμές «φυσαρμόνικα» δεν είναι οικονομικά βιώσιμες.
Ωστόσο, οι αντιδράσεις του Essl στην επιστολή, δείχνουν ότι η Uber, δεν θέλει να εγκαταλείψει την επιχειρηματική της συμπεριφορά. Η καθιέρωση μιας αγοράς με μη σταθερές τιμές, είναι μέρος του DNA της αμερικάνικης πολυεθνικής. Ωστόσο, το σύστημα λειτουργεί μόνο εφόσον η Uber βρίσκει πάντα αρκετούς συνεργάτες και οδηγούς για να αντικαταστήσει εκείνους που αρνούνται, με νεοεισερχόμενους. Εάν η αλυσίδα σπάσει, η Uber δεν θα χάσει μόνο συνεργάτες, αλλά και πελάτες που θα γυρίσουν πίσω στο ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...