O υπουργός Μεταφορών θεωρεί την πορεία της ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία πετυχημένη. Είναι όμως έτσι;

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ άνοιξε της εργασίες του Συνεδρίου Ηλεκτροκίνησης 2023 του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ψηφιακών Υποδομών και Μεταφορών (BMDV) στο Αμβούργο. Το συνέδριο είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις με θέμα την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία και φιλοξενεί περισσότερους από 500 συμμετέχοντες. Το διήμερο πρόγραμμα προσφέρει συζητήσεις σε πάνελ, διαλέξεις και εργαστήρια. Στην ανακοίνωση των διοργανωτών, δε, αναφέρεται ότι λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των χρηστών καθώς και τα ερωτήματα και οι λύσεις της έρευνας που σχετίζεται με τη βιομηχανία μεταφορών.

Ο Βίσινγκ εκτιμά ότι η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την αύξηση της ηλεκτρικής κινητικότητας και βλέπει «ταχεία πρόοδο». Ήδη σήμερα, περισσότερα από 1 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους – 64% περισσότερα έναντι του προηγούμενου έτους. Ο αριθμός των δημόσιων σημείων φόρτισης έχει αυξηθεί κατά 30%, σε περισσότερα από 80.000 μέσα σε έναν χρόνο, ενώ τα σημεία φόρτισης γίνονται επίσης όλο και πιο αποτελεσματικά. Ο υπουργός δήλωσε ότι η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει να είναι εύκολη, γρήγορη και δυνατή παντού. Επισήμανε μάλιστα ότι θέλει «εδώ, στη Γερμανία» τις καλύτερες λύσεις για τη διαμόρφωση της κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας του μέλλοντος.

Πίσω από την κίνηση του ομοσπονδιακού υπουργού Μεταφορών, ωστόσο, οι φορείς βλέπουν μια προσπάθεια κάλυψης των αναταράξεων που προκάλεσε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η Γερμανία αρνήθηκε να ψηφίσει την πλήρη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από το 2035.

Ο Βίσινγκ περιέγραψε την αύξηση της ηλεκτροκίνησης ως μια ιστορία επιτυχίας. Στην πραγματικότητα, προχωρά, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα έπρεπε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...