Απεργία των οδηγών της Uber στο Μάντσεστερ του Αγ. Βαλεντίνου

Οι οδηγοί που εργάζονται στην πλατφόρμα Uber στο Μάντσεστερ πρόκειται θα απεργήσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, διαμαρτυρόμενοι για τους όρους αμοιβής τους. Έως 1.500 οδηγοί της πλατφόρμας θα απενεργοποιήσουν την εφαρμογή τους στις 12:05 το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου και για διάστημα 48 ωρών.

Οι οδηγοί ιδιωτικής ενοικίασης οχημάτων (PHV) που εργάζονται στην περιοχή λένε ότι η απεργία αφορά την «προκαταβολική χρέωση» που εισήγαγε η εταιρεία τον Οκτώβριο του 2020.

Η Uber ισχυρίζεται ότι το νέο σύστημα χρέωσης, με το οποίο παρακρατεί προκαταβολικά προμήθεια 25%, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την κάλυψη για τους επιβάτες. Οι οδηγοί της όμως αντιτείνουν ότι η Uber παίρνει προμήθεια μεταξύ 40%-60% του ναύλου που πληρώνουν οι επιβάτες.

«Πολλές φορές όταν οι πελάτες μπαίνουν στο αυτοκίνητο νομίζουν ότι βγάζουμε πολλά χρήματα. Νομίζουν ότι τα χρήματα που δίνουν στην Uber είναι αυτά που παίρνουμε κι εμείς. Η αλήθεια είναι όμως ότι το 40%-60% της συνολικής αμοιβής πηγαίνει στην Uber», καταγγέλλουν οι οδηγοί της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...