H Κολομβία υπαναχωρεί στην απαγόρευση λειτουργίας των Uber και Cabify

Το νομοσχέδιο που προέβλεπε την εξάλειψη από την αγορά εφαρμογών μεταφοράς όπως η Uber και η Cabify, τελικά δεν θα φτάσει ως έχει στο Κογκρέσο της Δημοκρατίας της Κολομβίας, με εντολή του πρωθυπουργού Γκουστάβο Πέτρο. Η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται πλέον να ανοίξει διάλογο με τους οδηγούς αυτών των πλατφορμών, όπως έχει κάνει στο παρελθόν με τους οδηγούς ταξί.
Ο υπουργός Μεταφορών Γκιγιέρμο Ρέγιες ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε τις ανησυχίες που προκαλεί το προτεινόμενο νομοσχέδιο και ανοίγει διάλογο με εκπροσώπους των πλατφορμών, το καθεστώς λειτουργίας των οποίων δεν έχει ακόμη ρυθμιστεί στη χώρα, παρά το γεγονός ότι συντάχθηκαν τουλάχιστον πέντε νομοσχέδια από τότε που αυτές εισήλθαν στην αγορά της Κολομβίας.
Το προσχέδιο δεν είναι οριστικό κείμενο, υπενθύμισαν κυβερνητικές πηγές και ο πρωθυπουργός ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με τις πλατφόρμες ώστε να μπορεί να ρυθμίζει τις υπηρεσίες που παρέχονται από εφαρμογές όπως οι Uber, Cabify, Didi και Indriver.
Εκτός από τον αποκλεισμό αυτών των εφαρμογών, το νομοσχέδιο προέβλεπε πρόστιμα άνω των 10 εκατ. κολομβιανών πέσος σε πολίτες που χρησιμοποιούσαν τις πλατφόρμες καθώς και την ακινητοποίηση των οχημάτων που παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες μεταφοράς για διάστημα από έναν έως τρεις μήνες, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των οδηγών που συνεργάζονται με πλατφόρμες.
Η κολομβιανή κυβέρνηση φαίνεται πλέον ότι θα επιλέξει να καταλήξει σε μια συμφωνία που θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όλα τα μέρη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...