Γαλλία: Eλάχιστη αμοιβή για τους οδηγούς  των εφαρμογών

Οι εργαζόμενοι στις Uber, Bolt και Free Now στη Γαλλία θα κερδίζουν τουλάχιστον 7,65 ευρώ καθαρά (10,20 ευρώ μεικτά) ανά διαδρομή από τις αρχές Φεβρουαρίου. Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, επήλθε συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και των πλατφορμών. Το ποσό που θα λαμβάνουν οι οδηγοί είναι αυξημένο κατά 27%.

«Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία μεταξύ συνδικάτων και πλατφορμών», δήλωσε ο Γιασίν Μπενσάκι, εκπρόσωπος των συνδικάτων. «Αλλά αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, γιατί διαπραγματευόμαστε κι άλλα πράγματα, όπως τακτικές διαβουλεύσεις μεταξύ πλατφορμών και εκπροσώπων των οδηγών», επισήμανε.

Οι διαπραγματεύσεις, με τη μεσολάβηση της γαλλικής κυβέρνησης, ήρθαν μετά από χρόνια σκληρών συγκρούσεων μεταξύ οδηγών ταξί και εργαζομένων στις πλατφόρμες επιβατικών μεταφορών και ύστερα από την έκδοση δικαστικών αποφάσεων σχετικά με το καθεστώς (ψευδούς) αυτοαπασχόλησης των εργαζομένων στις πλατφόρμες. Τα αρχεία της Uber αποκάλυψαν το καλοκαίρι του 2022 ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αφήσει την Uber να εισέλθει ανεμπόδιστα στη γαλλική αγορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...