Η Hertz θα νοικιάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Uber στην Ευρώπη

Η Uber επεκτείνει τη συνεργασία της με Hertz για την ενοικίαση ηλεκτρικών οχημάτων που θα μεταφερθούν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, με στόχο έως το 2030 ο στόλος της να γίνει 100% ηλεκτρικός.

Η πολυεθνική πλατφόρμα διαμεσολάβησης προτίθεται να διαθέσει έως και 25.000 ηλεκτρικά οχήματα στους οδηγούς της που λειτουργούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έως το 2025. Ο στόλος, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μοντέλα της Tesla και της Polestar. Η αρχή θα γίνει στο Λονδίνο, όπου εδρεύει η Hertz Europe, το 2023. Στη συνέχεια, η συνεργασία θα επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Παρίσι και το Άμστερνταμ.

Η Uber δηλώνει ότι η συνεργασία θα επιταχύνει σημαντικά τη μετάβαση σε οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων, θα βοηθήσει τους οδηγούς να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και θα ανακουφίσει τις αστικές συγκοινωνίες. Η Hertz, από την πλευρά της, σημειώνει ότι θέλει να προσφέρει σε περισσότερους ανθρώπους την ευκαιρία να βιώσουν τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις Uber και Hertz, περίπου 50.000 οδηγοί έχουν μέχρι στιγμής νοικιάσει ένα Tesla μέσω του προγράμματός τους, έχουν πραγματοποιήσει 24 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικές διαδρομές και έχουν διανύσει πάνω από 418 εκατ. χιλιόμετρα με ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...