2.125 νέα ταξί στην Κωνσταντινούπολη

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ανακοίνωσε χθες ότι 2.125 νέα ταξί λειτουργούν ήδη στη μεγαλούπολη. Το Κέντρο Συντονισμού Μεταφορών του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης (UKOME) ενέκρινε στις 30 Νοεμβρίου την απόφαση για αύξηση του αριθμού των ταξί, αφού την είχε απορρίψει 11 φορές. Η διοίκηση του UKOME περιλαμβάνει και εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τους οποίους οι αξιωματούχοι του δήμου, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, κατηγόρησαν ότι είχαν σκοπό «να καταστρέψουν και να χρεοκοπήσουν τον Δήμο».

\"\"

«2.125 νέα ταξί κυκλοφορούν ήδη στην πόλη. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερα ταξί και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών», ανέφερε ο Ιμάμογλου σε ανάρτησή του στο twitter.

Η απόφαση ελήφθη εν μέσω του διαρκώς εντεινόμενου προβλήματος με τα ταξί στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθεί ένα ταξί όταν κάποιος το χρειάζεται, επειδή ο αριθμός τους είναι χαμηλός, ειδικά μετά την πανδημία, οι οδηγοί βρίσκονται συχνά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για την άρνηση πελατών, σε μια προσπάθεια να βρουν άλλους τους οποίους μπορούν να χρεώσουν περισσότερο. Όταν οι πελάτες αντιδρούν και λένε ότι δεν έχουν δικαίωμα επιλογής, οι οδηγοί εξοργίζονται και τους προσβάλλουν.

Η υπερχρέωση αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα, με τους οδηγούς ταξί να παίρνουν περισσότερα χρήματα από πελάτες, συχνά μη τουρκόφωνους, από όσα θα έπρεπε.

Ο δήμος υποστηρίζει ότι ο αριθμός των 17.359 αδειών ταξί, που έχουν εκδοθεί εδώ και τριάντα χρόνια, απλώς δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τη μεγαλούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...