Βρυξέλλες: Πρώτη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής για τις επαφές κυβέρνησης – Uber στις 19 Ιανουαρίου

Η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε για να εξετάσει τις παράνομες πρακτικές του πολυεθνικού ομίλου Uber και τον ρόλο που αυτές έπαιξαν στις αποφάσεις της κυβέρνησης των Βρυξελλών για τις επιβατικές μεταφορές θα συνεδριάσει για πρώτη φορά την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου.

Στις 25 Νοεμβρίου, το Κοινοβούλιο των Βρυξελλών έδωσε το πράσινο φως, με μεγάλη πλειοψηφία, για τη δημιουργία αυτής της ειδικής επιτροπής, μετά την υιοθέτηση τροπολογίας για την επέκταση των ακροάσεων σε εκπροσώπους του κλάδου των αμειβόμενων επιβατικών μεταφορών. Η υποβολή της πρότασης για τη δημιουργία ειδικής επιτροπής ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση των αρχείων της Uber, που ειδικά για τις Βρυξέλλες αποκάλυψε την ύπαρξη επαφών μεταξύ της πολυεθνικής και της κυβέρνησης κατά την προετοιμασία της νομοθετικής μεταρρύθμισης του κλάδου των επιβατικών μεταφορών. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για επαφές του υπουργού Εξωτερικών Πασκάλ Σμετ, ενός πρώην υπουργού Μεταφορών και ενός λομπίστα της Uber, με τον πρώτο εξ αυτών να δηλώνει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο ζήτημα.

Η επιτροπή θα έχει στη διάθεσή της δύο μήνες για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ακροάσεις και να ανακοινώσει τα συμπεράσματά της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...