Βουδαπέστη : Οι οδηγοί ταξί αποφεύγουν τις προκρατήσεις

Καθώς είναι συχνά δύσκολο να βρει κάποιος ταξί στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, πολλοί οδηγοί προτιμούν να μην παρέχουν πλέον την υπηρεσία προπαραγγελίας, ως απάντηση στο πρόβλημα. Σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, οι περιττές αναμονές 15-20 λεπτών μπορούν να αποφευχθούν με αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα με τον Ζολτάν Μετάλ, πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Ταξί, το κάνουν ακριβώς προκειμένου τα ταξί να μπορούν να ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταφορές στο νεκρό διάστημα των 15-20 λεπτών που αναλογεί σε κάθε προκράτηση.

Επιπλέον, είναι σύνηθες το φαινόμενο σε περιόδους αιχμής να είναι αδύνατο για τους αποστολείς να στείλουν όχημα. Αυτή η κατάσταση δεν είναι μοναδική: κι άλλες μεγάλες πόλεις αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί, οι πελάτες παραπλανούν το κέντρο κράτησης λέγοντας ότι ο προορισμός τους βρίσκεται εκτός πρωτεύουσας, επειδή έτσι είναι πιο εύκολο να βρουν ταξί. Όταν επιβιβάζονται όμως στο όχημα δηλώνουν ότι θέλουν να  πάνε μόνο μερικούς δρόμους παραπέρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιβατικές μεταφορές δεν αποτελούν ελκυστικό τομέα δραστηριότητας. Στην Ουγγαρία, το ποσό των 6-8 εκατ. φιορινιών δεν επαρκεί πλέον για να αποκτήσει ένας νέος ενδιαφερόμενος άδεια ταξί. Σε αυτό το περιβάλλον, κάποιοι από τους οδηγούς ταξί αλλάζουν ρότα: κάποιοι αλλάζουν επάγγελμα, ενώ άλλοι προτιμούν να παρέχουν υπηρεσίες μεταφοράς παράνομα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...