Mαδρίτη: Οι οδηγοί ταξί διαδήλωσαν κατά της απελευθέρωσης του κλάδου

Οι οδηγοί ταξί βγήκαν χθες στους δρόμους της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα απελευθέρωσης που θέλει να εντάξει η Κοινοτική Κυβέρνηση στον νέο κανονισμό του κλάδου, δηλώνοντας ότι θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται όπως έκαναν μέχρι τώρα. Η νέα ρύθμιση της εκτελεστικής εξουσίας υπό την προεδρία της Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούσο θα επιτρέπει στους οδηγούς ταξί να κυκλοφορούν 24 ώρες την ημέρα κάθε μέρα της εβδομάδας και στους χρήστες να μπορούν να κάνουν κράτηση για μία θέση σε ένα όχημα συνεπιβατισμού. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ταξί της Μαδρίτης, Χούλιο Σανζ, δήλωσε ότι οι οδηγοί ταξί δεν ζητούν «αύξηση ναύλου ή αύξηση μισθών», απλώς θέλουν να εργάζονται όπως πριν. Θεωρούν ότι η νέα ρύθμιση είναι «κόκκινο χαλί» και «κομμένο κοστούμι» στα μέτρα των πολυεθνικών, που θέλουν «να εξαφανίσουν το καθεστώς λειτουργίας των ταξί όπως είναι τώρα». Επικρίνοντας την τοπική κυβέρνηση, επισήμανε ότι ο νέος κανονισμός επιδιώκει «την πλήρη απελευθέρωση της δραστηριότητας».

\"\"

Στη διαδήλωση των οδηγών ταξί συμμετείχαν και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Más Madrid, Μόνικα Γκαρθία, καθώς και η υποψήφια των Unidas Podemos, Αλεχάντρα Γιακίντο. «Στηρίζουμε χιλιάδες οικογένειες που έχουν δει πώς η κυρία Αγιούσο θέλει να επιβάλει έναν κανονισμό άσχετο με τα συμφέροντά τους και να εισάγει στην αγορά πλατφόρμες που λειτουργούν εκτός Μαδρίτης», δήλωσε η κ. Γκαρσία, και απαίτησε να σταματήσουν να «παίζουν με το ψωμί του κόσμου». Η κ. Γιαχίντο στις δηλώσεις της υπερασπίστηκε την «ταυτότητα της Μαδρίτης» έναντι του  Διατάγματος Αγιούσο, με το οποίο, όπως τόνισε, η τοπική κυβέρνηση θέλει «να ουμπεροποιήσει τον κλάδο των ταξί».

\"\"

Κληθείς να σχολιάσει τη διαδήλωση, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Μαδρίτης, Νταβίντ Πέρεζ, τόνισε ότι η διαμαρτυρία δεν προκηρύχθηκε από από όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου και υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι «μειώνει τη γραφειοκρατία» και «προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...