H Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου αδειοδοτεί πλέον μόνο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά PHV

Η Αρχή Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) άλλαξε τις απαιτήσεις πρώτης αδειοδότησης για τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα. Από 1ης Ιανουαρίου, όλα τα PHV που αδειοδοτούνται για πρώτη φορά θα πρέπει να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η προηγούμενη απαίτηση, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του 2020, ήταν ότι όλα τα οχήματα ηλικίας κάτω των 18 μηνών που αδειοδοτούνταν έπρεπε να έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Η Έλεν Τσάπμαν, διευθύντρια Αδειοδότησης και Ρύθμισης της TfL, δήλωσε: «Χιλιάδες ηλεκτρικά PHV χρησιμοποιούνται ήδη για την παραλαβή επιβατών από όλες τις γωνιές της πρωτεύουσας. Ο τοξικός αέρας στο Λονδίνο είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και αυτή η νέα απαίτηση θα λειτουργήσει ως καταλύτης στη σημαντική περαιτέρω μείωση των τοξικών εκπομπών και του διοξειδίου του άνθρακα.
Οι οδηγοί θα επωφεληθούν από το εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης του Λονδίνου, με περισσότερα από 11.000 σημεία σε όλη την πόλη και σχεδόν 1.000 από αυτά που επιτρέπουν τη φόρτιση σε 30 λεπτά ή λιγότερο. Γνωρίζουμε ότι με την αύξηση του αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων θα χρειαστούν πολλές περισσότερες τοποθεσίες φόρτισης. Το Λονδίνο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, τις οποίες υποστηρίζουμε καθιστώντας διαθέσιμους δημόσιους χώρους και διασφαλίζοντας ότι τα σημεία ταχυφόρτισης που χρειάζεται μια μητρόπολη δημιουργούνται με ανάλογο ρυθμό».
Η TfL ανακοίνωσε την απαίτηση μηδενικών εκπομπών ρύπων πριν από επτά χρόνια, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία επιβατικών μεταφορών θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτήν την αλλαγή.
Οι οδηγοί minicab που θα κάνουν τη μετάβαση σε οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα επωφεληθούν επίσης από την έκπτωση «καθαρού οχήματος», που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνουν τέλη συμφόρησης μέχρι τον Ιανουάριο του 2026.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...