Η αστυνομία στη Δανία προειδοποιεί για τη λειτουργία πειρατικών ταξί

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η αστυνομία της Δανίας εξέδωσε προειδοποίηση ζητώντας από τους πολίτες να μην μπαίνουν σε πειρατικά, δηλαδή παράνομα ή μη εξουσιοδοτημένα, ταξί. Ωστόσο, οι Αρχές αναγκάστηκαν να επαναλάβουν την προειδοποίησή τους αυτή την εβδομάδα, καθώς υπήρξαν καταγγελίες για απάτη σε σχέση με ναύλους πειρατικών ταξί στο Άαρχους, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Ένας 23χρονος και ένας 40χρονος που πήγαιναν στο σπίτι τους, ο πρώτος στο Σόλμπιεργκ και ο δεύτερος στο Σκέντστρουπ, πλήρωσαν το κόστος της διαδρομής με πιστωτική κάρτα. Την επόμενη μέρα, όμως, αντιλήφθηκαν ότι πλήρωσαν τη διαδρομή με πολλές χιλιάδες κορόνες. Και δεν ήταν οι μόνοι. Η αστυνομία δέχεται πλέον δεκάδες καταγγελίες από πολίτες που χρησιμοποιούν οχήματα τα οποία φέρουν ακριβώς τις ίδιες σημάνσεις με τα αδειοδοτημένα ταξί και αντιλαμβάνονται την απάτη αφότου έχουν χρεωθεί με χιλιάδες κορόνες στις κάρτες τους.

«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά να μην πάρετε ποτέ ένα πειρατικό ταξί. Δυστυχώς, βλέπουμε πολλά παραδείγματα πολιτών που εξαπατούνται», αναφέρει η προειδοποίηση της αστυνομίας, η οποία καλεί τους πολίτες που έπεσαν θύματα εξαπάτησης από οδηγούς πειρατικών ταξί να το καταγγείλουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...