Η Uber και η Lyft πρέπει να πληρώνουν διόδια καθώς ευθύνονται για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Νέα Υόρκη

Τα προτεινόμενα διόδια κυκλοφοριακής συμφόρησης στη Νέα Υόρκη θα πρέπει πρώτα να στοχεύουν στην «πραγματική» αιτία, την Uber και τη Lyft, σύμφωνα με μελέτη πρώην επιτρόπου Μεταφορών της πόλης.
Τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα που βασίζονται σε εφαρμογές αντιπροσωπεύουν το 43,9% της κίνησης στο κέντρο του Μανχάταν, ποσοστό μεγαλύτερο από τα ταξί ή τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, σύμφωνα με έρευνα του Λούσιους Ρίκιο, επίκουρου καθηγητή στο Stern Business School, που υπηρέτησε στην Υπηρεσία Μεταφορών της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1990.
Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η πόλη θα πρέπει να επικεντρώσει το σχέδιο διοδίων για την τιμολόγηση της συμφόρησης στις υπηρεσίες που βασίζονται σε εφαρμογές από την αρχή, δήλωσε ο Ρίκιο.
«Το μεγαλύτερο μερίδιο των οχημάτων στους δρόμους μας είναι αυτά τα ενοικιαζόμενα οχήματα που δεν πληρώνουν τίποτα για τη χρήση του οδικού δικτύου. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτά τα οχήματα είναι η πραγματική αιτία της συμφόρησης», επισήμανε.
Το 2019, τα ιδιωτικής χρήσης ενοικιαζόμενα οχήματα άρχισαν να πληρώνουν ένα τέλος συμφόρησης 2,75 δολαρίων ανά διαδρομή, η οποία δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου διοδίων. Ο Ρίκιο όμως σημειώνει ότι οι οδηγοί των παραδοσιακών ταξί πληρώνουν σήμερα τέλη ύψους περίπου 15.000 δολαρίων ετησίως. Η επιβολή διοδίου συμφόρησης στα PHV θα βοηθούσε στην περαιτέρω εξισορρόπηση της αγοράς, ανέφερε, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους δημάρχους της πόλης που επέτρεψαν στην Uber, τη Lyft και άλλες εταιρείες να εισέλθουν στην αγορά ανεξέλεγκτα.
«Οι υπέρμαχοι του τέλους κυκλοφοριακής συμφόρησης δεν μίλησαν καθόλου όταν επέτρεψαν σε 100.000 ενοικιαζόμενα οχήματα της Uber, της Lyft κ.ά., σχεδόν χωρίς καμία χρέωση, να γεμίσουν τους δρόμους μας», κατέληξε ο Ρίκιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...