H Uber κέρδισε τον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου των ταξί στο αεροδρόμιο της Πράγας

Από τις αρχές της άνοιξης, όταν οι επιβάτες θα καλούν ένα ταξί στο αεροδρόμιο της Πράγας «Βάτσλαβ Χάβελ», το πιθανότερο είναι αυτό να είναι Uber. Η αμερικανική εταιρεία κέρδισε τον διαγωνισμό για τη σύμβαση παραχώρησης του έργου, στον οποίο συμμετείχε ένας ακόμη πλειοδότης, καθώς εγγυήθηκε προκαθορισμένη τιμή για τη διαδρομή, την παροχή υπηρεσιών κυκλοφορίας 24 ώρες το 24ωρο και στόλο οχημάτων ηλικίας έως πέντε ετών, κυρίως αυτοκινήτων μεσαίας – ανώτερης κατηγορίας. Την υπηρεσία παρέχουν σήμερα οι εταιρείες TAXI Praha και FIX και το συμβόλαιό τους λήγει στις αρχές του επόμενου έτους.
«Η υπηρεσία ταξί αποτελεί “κλειδί” για εμάς. Στη διαδικασία παραχώρησης δώσαμε έμφαση στις απαιτήσεις των επιβατών, οι οποίοι πάνω από όλα θέλουν να γνωρίζουν την τιμή εκ των προτέρων. Η νέα εταιρεία ταξί θα παρέχει τις υπηρεσίες της υπό τον συνεχή έλεγχο του αεροδρομίου. Όλες οι διαδρομές, ακόμη και αυτές εκτός Πράγας, θα πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον κανονισμό για τις μέγιστες τιμές», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του αεροδρομίου της Πράγας Γιακούμπ Πουτσάλσκι.
Η σύμβαση των σημερινών παρόχων της υπηρεσίας λήγει τον Ιανουάριο του 2023. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, η Uber θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία μετά την υπογραφή της σύμβασης, ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της το συντομότερο δυνατό μετά τη λήξη της τρέχουσας. Στον διαγωνισμό, το αεροδρόμιο περιέλαβε την απαίτηση ο φορέας εκμετάλλευσης να ορίζει την τελική τιμή πριν από κάθε διαδρομή, μέσω λογισμικού. Ο ναύλος που προκύπτει δεν πρέπει να υπερβαίνει τη συμφωνημένη τιμή, ακόμη κι όταν η διαδρομή αλλάζει ή υπάρχει αναμονή στην ουρά. Ο επιβάτης θα έχει επίσης πάντα τη δυνατότητα να πληρώσει χωρίς μετρητά.
Οι επιβάτες θα μπορούν να προκρατήσουν μια διαδρομή με ταξί μέσω του τηλεφώνου τους χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν την εφαρμογή, καθώς και στα περίπτερα στις αίθουσες αφίξεων και τους δύο τερματικούς σταθμούς. Η Uber θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει την απαιτούμενη ποιότητα και ασφάλεια των υπηρεσιών, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης. Οι οδηγοί θα πρέπει να διαθέτουν όλους τους τύπους αδειών που απαιτούνται για την παροχή της υπηρεσίας, να μιλούν τσέχικα, να έχουν τουλάχιστον βασικές γνώσεις αγγλικών και να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...