Οι προμήθειες για τη χρήση POS πλήττουν τα ιταλικά ταξί

Περίπου 10 ευρώ για είσπραξη 100 ευρώ. Αυτό, κατά μέσον όρο, και ανάλογα με τον κλάδο, είναι το κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ιταλία. Οι προμήθειες, μάλιστα, ποικίλλουν ανάλογα με την τράπεζα και τις συμφωνίες που προβλέπονται. Κόστος στο οποίο πρέπει να προστεθεί και η μηνιαία χρέωση του POS, η οποία συνήθως αυξάνεται όσο μειώνονται οι συναλλαγές.

Το αίτημα, από οδηγούς ταξί μέχρι εμπόρους, είναι ομόφωνο: παρέμβαση για μείωση προμηθειών και κόστους διαχείρισης, χωρίς περιορισμό πληρωμών με ηλεκτρονικό χρήμα.

Ταξί

Για μια διαδρομή 20 ευρώ, περίπου 30 σεντς πηγαίνουν σε προμήθειες. Αν και ο κλάδος επαναλαμβάνει σθεναρά ότι δεν αμφισβητείται η δυνατότητα χρέωσης των πελατών με POS, οι οδηγοί ταξί έχουν να αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, και το βάρος των τελών ηλεκτρονικών συναλλαγών στο τέλος του μήνα. «Ανάλογα με τον κύκλο εργασιών, η προμήθεια των τραπεζών κυμαίνεται από 0,80% έως 4%. Σε αυτήν, εξηγεί ο Λορένο Μπιταρέλι, πρόεδρος της Cooperativa 3570, πρέπει να προστεθεί και το τέλος χρήσης POS. Η ψηφιακή πληρωμή είναι το μέλλον και ο κλάδος σέβεται πάντα το δικαίωμα του πελάτη για τον τρόπο πληρωμής οποιουδήποτε ποσού, τα τραπεζικά ιδρύματα όμως πρέπει να δεσμευτούν για τη μείωση του μη βιώσιμου τραπεζικού κόστους και των προμηθειών για κάρτες και POS».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...