Γερμανία : Η καθιέρωση σταθερών τιμών σε ομοσπονδιακό επίπεδο αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά

Στο Αμβούργο, το Μόναχο και τη Δρέσδη της Γερμανίας εφαρμόζεται το σύστημα των προκαθορισμένων ναύλων εδώ και χρόνια. Σε άλλες πόλεις της χώρας όμως αυτό δεν ισχύει, καθώς οι τοπικές Αρχές εμποδίζουν την υιοθέτησή του, καθεμία για διαφορετικούς λόγους.
Ύστερα από μακροχρόνιες συζητήσεις και ψηφοφορίες, τον Νοέμβριο αποφασίστηκε η αύξηση των ναύλων στη Φρανκφούρτη, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου 2023. Ο βασικός ναύλος αυξάνεται από 3,5 σε 4 ευρώ και η χιλιομετρική τιμή από 2 ευρώ (ή από το 15ο χιλιόμετρο 1,75 ευρώ) ανεβαίνει στα 2,4 ευρώ. O χρόνος αναμονής θα κοστίζει 63,33 σεντ το λεπτό, έναντι των 55 σεντ που ισχύει σήμερα. Η προσαύξηση για τη μεταφορά πέντε ατόμων παραμένει στα 7 ευρώ, με κάθε επιπλέον άτομο να πληρώνει ένα ακόμη ευρώ, ενώ γίνεται υποχρεωτική η αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Η καθιέρωση σταθερών τιμών σε ομοσπονδιακό επίπεδο αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά. «Αυτό απαιτεί νομικούς ελέγχους», δήλωσε η αρμόδια επικεφαλής Τάξης και Ασφάλειας Ανέτ Ριν του FDP, ενώ ο Γιοχάνες Χάουενστιλντ από το σοσιαλοφιλελεύθερο κόμμα Volt δήλωσε ότι «εξετάζουν το ζήτημα» προκειμένου να υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός μεταξύ της Uber και των ταξί.
Αντιθέτως, οι Αρχές στο Αμβούργο, το Μόναχο και τη Δρέσδη απέδειξαν ότι το σύστημα των προκαθορισμένων ναύλων είναι εφικτό και εφαρμόσιμο. Στο Μόναχο, οι περιφέρειες Έρντινγκ και Φράισινγκ, στις οποίες βρίσκεται το αεροδρόμιο, συμφώνησαν με την περιφέρεια και τον δήμο του Μονάχου για έναν κοινό υποχρεωτικό χώρο οδήγησης και ένα κοινό τιμολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει σταθερές τιμές ανάμεσα στο αεροδρόμιο, το εκθεσιακό κέντρο και τον κεντρικό σταθμό εδώ και αρκετά χρόνια. Παρόμοια σταθερή ρύθμιση τιμών υπάρχει στα τιμολόγια της πρωτεύουσας της πολιτείας της Σαξονίας, Δρέσδη, όπου καθορίζονται κατ\’ αποκοπήν τιμές μεταξύ του αεροδρομίου, του εκθεσιακού κέντρου και των δύο σταθμών, όχι πάντα όμως και προς τις δύο κατευθύνσεις. Στο Αμβούργο, υπάρχουν προαιρετικές σταθερές τιμές, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, για διαδρομές έως 12 χιλιόμετρα και έως 22 χιλιόμετρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...