Δωρεάν ταξί στη Μαδρίτη για να απολαύσουν όλοι τα Χριστούγεννα

Τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια γέμισαν με φως τους δρόμους της Μαδρίτης και η TaxiLuz φρόντισε να μη χάσει το θέαμα κανένας ηλικιωμένος. Πρόκειται για μια εκδήλωση των ταξί της πόλης, που προσφέρουν δωρεάν μεταφορές για ένα απόγευμα ώστε οι ηλικιωμένοι της πρωτεύουσας να δουν από κοντά τον εορταστικό φωτισμό.
Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που έχουν κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή να περπατήσουν στο κρύο για να μπορέσουν να δουν τα φώτα των Χριστουγέννων και τα ταξί τους προσφέρουν τη δυνατότητα να μπορέσουν να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης δωρεάν.
Η εκδήλωση είναι πλέον θεσμός και για άλλη μια χρονιά οι διοργανωτές σχολίασαν ότι «ως συνήθως, φτάνουν τα Χριστούγεννα και μαζί τους το παραδοσιακό TaxiLuz». Πέρα από τους ηλικιωμένους Μαδριλένους, φέτος αυτή η υπηρεσία προσφέρθηκε ως χριστουγεννιάτικο δώρο και στα παιδιά που νοσηλεύονται σε ογκολογικές μονάδες σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης, αντισταθμίζοντας την έλλειψη δραστηριοτήτων εμψύχωσης στα νοσοκομεία, τα τελευταία χρόνια της πανδημίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου. Τα ταξί αναχώρησαν στις 6:00 το απόγευμα, την ώρα που τα φώτα της πρωτεύουσας ήταν αναμμένα, και επέστρεψαν στην αφετηρία τους μετά από τρεις ώρες.
Μια απλή, όμορφη και αλληλέγγυα κίνηση, που υπενθυμίζει ότι όλοι, ανεξαρτήτως συνθηκών, μπορούν να απολαύσουν την εορταστική περίοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...