Οι οδηγοί της Uber της Νέας Υόρκης απεργούν τη Δευτέρα μετά τη δικαστική απόφαση για αναβολή της αύξησης μισθών

Οι οδηγοί της Uber στη Νέα Υόρκη προχωρούν σε 24ωρη απεργία σήμερα19 Δεκεμβρίου και καλούν τους επιβάτες να μποϊκοτάρουν την εταιρεία, μετά την απόφαση δικαστηρίου της πόλης να αναστείλει προσωρινά τις αυξήσεις μισθών.

Οι αυξήσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Ταξί & Λιμουζίνας (TLC) της πόλης, έπρεπε να τεθούν σε ισχύ την ημέρα της απεργίας, αλλά τέθηκαν προσωρινά σε αναστολή μέχρι την εκδίκαση, στις 31 Ιανουαρίου, της προσφυγής της Uber Technologies Inc. κατά της απόφασης.

Το συνδικάτο New York Taxi Workers Alliance, που εκπροσωπεί τα ταξί της πόλης και τους οδηγούς των Uber και Lyft, ανακοίνωσε ότι η απεργία θα διαρκέσει από τις 12:01 π.μ. έως τις 11:59 μ.μ.

«Το να κλέβεις μια αύξηση από τους οδηγούς που δουλεύουν τόσο σκληρά, ειδικά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πονάει. Είναι προσβλητικό», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του συνδικάτου, Μπαϊράβι Ντεσάι. «Μη νομίζετε όμως ότι καθόμαστε και κλαίμε σε μια γωνία. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε τη μικροψυχία μιας εταιρείας δισεκατομμυρίων που απλά δεν θέλει να βλέπει τους εργαζομένους της να επιβιώνουν».

«Οι οδηγοί κάνουν σημαντική δουλειά και αξίζουν δίκαιη αμοιβή, τα ποσοστά αύξησης όμως θα πρέπει να υπολογίζονται με τρόπο διαφανή, συνεπή και προβλέψιμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Uber, Τζος Γκολντ.

Η απόφαση της TLC ήταν οι αμοιβές των οδηγών της Uber και της Lyft Inc. να αυξηθούν κατά 7% ανά λεπτό και 24% ανά μίλι, σε ένα δείγμα διαδρομής 30 λεπτών και 7,5 μιλίων (12 χιλιομέτρων) με ελάχιστο συνολικό ναύλο 27,15 δολάρια. Η Uber αντέτεινε ότι ο υπολογισμός για την αύξηση του ποσοστού ανά μίλι είναι παραπλανητικός και ανέρχεται στην πραγματικότητα στο 16%, σύμφωνα με τις υποχρεωτικές ετήσιες προσαρμογές που εφαρμόστηκαν το 2020 και το 2022.

«Οι συνεργαζόμενοι με την πλατφόρμα οδηγοί της πόλης έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια της Uber να τους αρνηθεί το ποσοστό του πληθωρισμού και την προσαρμογή των αμοιβών του κόστους ζωής που δικαιούνται», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνας, Ντέιβιντ Ντο. «Η TLC θα τους υποστηρίξει ενεργά στο δικαστήριο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...