Απεργιακός πυρετός στην Αγγλία από οδηγούς της Uber

Το συνδικάτο ADCU προκήρυξε απεργία των οδηγών της Uber στο Μπρίστολ που θα διαρκέσει 24 ώρες, ενώ θα πραγματοποιήσει και διαδήλωση στους δρόμους της πόλης σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου. Οι οδηγοί της Uber σε όλο το Μπρίστολ θα αποσυνδεθούν από την πλατφόρμα για ένα 24ωρο, διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών και θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση που οργανώνει το συνδικάτο έξω από τα γραφεία του Uber Greenlight Hub.

Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, τις αμοιβές και την πολιτική επιρροή της Uber σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικάτο επισημαίνει ότι: «Η Uber απέτυχε να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου και των κατώτερων δικαστηρίων για καταβολή τουλάχιστον του κατώτατου μισθού».

Οι οδηγοί της Uber διαφωνούν επίσης με τους άδικους διακανονισμούς αμοιβών και ισχυρίζονται ότι η εταιρεία τους εκμεταλλεύεται για να καταλήξει σε εθελοντικούς οικονομικούς διακανονισμούς. Το συνδικάτο ανέφερε ότι τα μέλη του δεν είναι ευχαριστημένα με την υποτιθέμενη πολιτική επιρροή και το lobbying της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, καθώς και με τη σχέση της με το Εργατικό Κόμμα.

Τα αιτήματα των απεργών είναι τα εξής:

• Πλήρης συμμόρφωση με τις αποφάσεις των δικαστηρίων: οι ναύλοι να αυξηθούν σε 2,50 λίρες ανά μίλι και 20 πένες ανά λεπτό και να περιοριστεί η προμήθεια της Uber στο 15%

• Η Uber να αμείβει όλους τους οδηγούς χωρίς εξαίρεση ή δικαιολογία και να αναλαμβάνει όλα τα νομικά έξοδα

• Η Uber να τερματίσει τη διεφθαρμένη πολιτική επιρροή της και οι εκλεγμένοι κυβερνητικοί και τοπικοί πολιτικοί να δεσμευτούν ότι θα διακόψουν τις επαφές μαζί της έως ότου η εταιρεία αποδείξει πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους για την απασχόληση, τις μεταφορές και τη φορολογία.

Μπέρμινχαμ

Χθες, εν τω μεταξύ, οι οδηγοί της Uber πραγματοποίησαν μαζική απεργία με τα ίδια αιτήματα και απέκλεισαν το Uber GreenLight Hub στο Μπέρμινχαμ (φωτό).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...