Η VW θέλει να ξεκινήσει υπηρεσίες robotaxis στο Αμβούργο το 2025

Σε τρία χρόνια, ο Όμιλος Volkswagen (VW) θέλει να προσφέρει αυτοματοποιημένα κοινόχρηστα ταξί στην πόλη του Αμβούργου. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα επεκταθεί. Τα ρομπότ ταξί θα είναι διαθέσιμα στο Αμβούργο από το 2025. Επιπλέον, η Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) θέλει να προσφέρει την υπηρεσία σε μια δεύτερη πόλη την ίδια χρονιά, δήλωσε ο επικεφαλής της VWN Carsten Intra στην εφημερίδα Handelsblatt .
Δεν είναι ξεκάθαρο πού θα είναι αυτό, είπε. «Αλλά δεν είναι απίθανο το Μόναχο να ακολουθήσει ως το νούμερο δύο, αφού ήδη κάνουμε τα test drive μας εκεί». Τα επόμενα χρόνια θα προστίθενται δύο πόλεις κάθε χρόνο, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Η VWN θέλει να επιταχύνει την επέκταση έως το 2030 το αργότερο.
Το έργο ανακοινώθηκε πέρυσι. Το Αμβούργο είναι το κατάλληλο μέρος για να ξεκινήσει η υπηρεσία, επειδή η VW προσφέρει εκεί την κοινόχρηστη υπηρεσία ταξί Moia από τις αρχές του 2019 . Επιπλέον, η VW δοκιμάζει άκρως αυτοματοποιημένη οδήγηση στο Αμβούργο εδώ και χρόνια. Το robotaxis θα πρέπει αρχικά να είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένο (επίπεδο 4). Στο αυτοκίνητο θα υπάρχει στην αρχή προσωπικό ασφαλείας. Αργότερα, τα οχήματα θα είναι χωρίς οδηγό (επίπεδο 5).
Στην αρχή, τα οχήματα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο σε καθορισμένη περιοχή. Στο Αμβούργο, αυτή θα είναι πρακτικά ολόκληρη η αστική περιοχή για την οποία συλλέγονται ήδη τα απαραίτητα δεδομένα από τα περίπου 1.000 οχήματα Moia. Η VW αναπτύσσει το λογισμικό για αυτόνομη οδήγηση μαζί με την εταιρεία λογισμικού Argo AI, στην οποία η VW και η Ford επένδυσαν αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια πριν από μερικά χρόνια.
Η VW θέλει να πουλήσει αυτό το λογισμικό. Οι δυνητικοί πελάτες θα μπορούσαν να είναι εταιρείες μεταφορών, για παράδειγμα. Όμως η VW έχει στο μυαλό της και υπηρεσίες ταξί. «Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, θα μπορούσαμε φυσικά να φανταστούμε τη συνεργασία με εταιρείες όπως η Uber και η Lyft», δήλωσε ο επικεφαλής της VWN Carsten Intra.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...