Έλεγχος ταξί στην Γερμανία: Οι αρχές τιμωρούν τις παραβιάσεις του κατώτατου μισθού και την αδήλωτη εργασία

Αρκετοί οδηγοί ταξί στην Κολωνία δεν λαμβάνουν κατώτατο μισθό ή δεν έχουν καταχωρηθεί σωστά από τους εργοδότες τους. Πρόκειται για την πρώτη καταγραφή τελωνειακού ελέγχου.
Στο πλαίσιο μιας εθνικής εκστρατείας, οι αρχές έλεγξαν τους οδηγούς ταξί και ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων στη NRW της Κολωνίας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι ενδιαφέρθηκαν πρωτίστως για το αν οι εταιρείες πληρώνουν στους εργαζομένους τους τον κατώτατο μισθό των 10,45 ευρώ ανά ώρα που ισχύει από την 1η Ιουλίου. Επιπλέον, στο επίκεντρο του ελέγχου ήταν η τήρηση των υποχρεώσεων κοινωνικής ασφάλισης, η παράνομη απασχόληση αλλοδαπών και η παράνομη λήψη κοινωνικών επιδομάτων όπως επίδομα ανεργίας Ι και ΙΙ. Η αστυνομία έλεγξε περισσότερους από εκατό οδηγούς στην Κολωνία.
Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι αρκετοί από αυτούς δεν πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό. Επιπλέον, ορισμένοι δεν είχαν καταχωρηθεί σωστά από τους εργοδότες τους. Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση, οι αρχές θα κινήσουν επομένως ποινικές διαδικασίες κατά 16 εταιρειών ταξί. Επιπλέον, οι ανακριτές έλεγξαν τρεις οδηγούς που είχαν λάβει κακώς κοινωνική βοήθεια. Εκτός από την αποπληρωμή, απειλούνται τώρα και με ποινική δίωξη για απάτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...