Η ισπανική κυβέρνηση απορρίπτει το αίτημα για παράταση στην λειτουργία των εταιριών VTC. Αλλάζουν όλα από την 1η Οκτωβρίου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η 4ετής περίοδος χάριτος που έδωσε ο νόμος σε εταιρίες με ενοικιαζόμενα   οχήματα με οδηγό για την ανάκτηση της επένδυσής τους λήγει. Η ισπανική κυβέρνηση αποκλείει μια νέα παράταση που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η αβεβαιότητα εντείνεται στον τομέα της ενοικίασης οχημάτων με οδηγό (VTC) , αφού σε λίγες ημέρες  στις 30 Σεπτεμβρίου, θα λήξει η τετραετία που χορηγείται στις αυτόνομες κοινότητες με το «Διάταγμα Ábalos» ώστε να ρυθμίζει τη δραστηριότητά τους στις αστικές μετακινήσεις. Σε εκείνες τις περιοχές στις οποίες δεν έχουν θεσπιστεί κανονισμοί λειτουργίας θα σημαίνει ότι οι κάτοχοι αυτών των αδειών VTC δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε αστική περιοχή -την περιοχή όπου είναι η κύρια δραστηριότητά τους- επομένως οι υπηρεσίες τους θα  περιορίζεται σε δρομολόγια υπεραστικά, καθιστώντας τη συνέχεια της υπηρεσίας ανέφικτη γιατί δεν θα είναι κερδοφόρα. Αυτή η αρχική περίοδος των τεσσάρων ετών θεωρήθηκε ήδη «ανεπαρκής» από τις εταιρίες vtc, μια κατάσταση που έχει επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας και των περιορισμών κινητικότητας. Μια μελέτη που έχει αναλύσει τις πληροφορίες των εταιρειών του Ομίλου Cabify, εκτιμά ότι η πλήρης ανάκαμψη των επενδύσεων σε άδειες VTC θα απαιτούσε δύο επιπλέον έτη.

18 χρόνια για την ανάκτηση της επένδυσης

Σε κάθε περίπτωση, η αρχική περίοδος των 4 ετών που υπολογίζεται από το Υπουργείο Μεταφορών, το 2018, θα ήταν ανεπαρκής ακόμη και χωρίς πανδημία, αφού εκτιμούν ότι η πλήρης ανάκαμψη των επενδύσεων σε άδειες VTC θα απαιτούσε 16 χρόνια, τα οποία με την πανδημία θα έφτανε τα 18 χρόνια. Αυτό αναφέρεται  στην οικονομική και νομική ανάλυση που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UB) σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας.

«Είναι προφανές ότι η πανδημία επηρέασε σοβαρά την αστική κινητικότητα και αυτό σημαίνει ότι η μεταβατική περίοδος που χορηγείται με το RDL 13/2018 δεν θα εκπληρώσει τον αντισταθμιστικό στόχο της. Το ίδιο το Διάταγμα καθιερώνει τον μηχανισμό για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εγκαταλείψει την ακινησία της και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες της σε αυτόν τον τομέα», εξηγεί ο Javier Dorado, διευθυντής Δημοσίων Υποθέσεων της Cabify.

 Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτή η παράταση δεν αναγνωριστεί από την αρμόδια Διοίκηση τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση, το ύψος της οποίας θα ήταν αρκετά «σημαντικό», εκμεταλλευόμενα την διάταξη που αναφέρει την «συμπληρωματική αποζημίωση».

Αξιώσεις

Επισημαίνουν ότι αυτές οι αξιώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εφόσον η κυβέρνηση κάνει επείγουσα τροποποίηση του διατάγματος Ábalos με «συνετή παράταση», μέχρι τις τελικές αποφάσεις. «Ο τομέας δεν θέλει χρήματα, θέλει να μπορεί να συνεχίσει να παράγει πλούτο και να παρέχει στις πόλεις μια αποτελεσματική , ασφαλή και βιώσιμη εναλλακτική λύση κινητικότητας για τη χώρα μας», λέει ο Javier Dorado.

Η κυβέρνηση απορρίπτει την παράταση

Η υπουργός Μεταφορών, Κινητικότητας και Αστικής Ατζέντας, Raquel Sánchez, επιβεβαίωσε αυτή τη Δευτέρα ότι «κατ\’ αρχήν» η διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου δεν θα παραταθεί , καθώς θεωρεί ότι «ήταν υπεραρκετό το διάστημα για τις αυτόνομες κοινότητες για τη ρύθμιση της δραστηριότητας των VTC εταιρειών όπως η Uber, η Cabify, η Auro ή η Bolt.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...