Με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Beat θέλει να ξεπεράσει την Uber και την Cabify στη Χιλή

Η Beat, η οποία βρίσκεται στην αγορά της Χιλής για σχεδόν πέντε χρόνια, με νέες υπηρεσίες προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα της και να ανταγωνιστεί τις εταιρίες Uber και Cabify. Και για να το κάνει , η ελληνική startup, που κλείνει τα πέντε χρόνια στη χώρα, ποντάρει στην ηλεκτροκίνηση και σε μετακινήσεις φιλικές προς τα κατοικίδια, κάτι που δεν έχουν οι άλλες εφαρμογές.
Η εταιρεία μόλις λάνσαρε τη νέα της 100% ηλεκτρική υπηρεσία που ονομάζεται Beat Zero, η οποία αποτελείται από έναν στόλο 120 πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μηδενικές εκπομπές CO2. Σύμφωνα με την εταιρεία, σκοπός είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, μέσω της τιμής, αφού ένα ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι για τον καταναλωτή από 20% έως 30% φθηνότερο.
«Βραχυπρόθεσμα, εστιάζουμε στο να κάνουμε γνωστό το Beat Zero, επομένως οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν στην αύξηση του αριθμού των χρηστών και του όγκου των ταξιδιών που πραγματοποιούνται. Μάλιστα, αναμένουμε να ξεπεράσουμε τα 600.000 ταξίδια μέχρι το τέλος του χρόνου με αυτή την υπηρεσία. Μακροπρόθεσμα, φυσικά επιδιώκουμε να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες σε άλλες περιοχές του Σαντιάγο και σε περισσότερες μεγαλουπόλεις για να επηρεάσει θετικά το περιβάλλον και την αστική κινητικότητα», είπε στο Bloomberg Line η André Melelli, διευθύντρια επικοινωνίας της Beat.
Για να ξεκινήσει η υπηρεσία, η Beat διαθέτει έναν στόλο 120 100% ηλεκτρικών οχημάτων, που αντιπροσωπεύει το 66% του συνολικού αριθμού αυτοκινήτων αυτού του τύπου που πωλήθηκαν στη χώρα κατά το πρώτο τρίμηνο και το 77% των συνολικών πωλήσεων τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την Εθνική Ένωση Αυτοκινήτων της Χιλής. Η υπηρεσία είναι επίσης η πρώτη που διαθέτει αποκλειστική υποδομή που τροφοδοτείται από την Copec Voltex μία από τις μεγαλύτερες του είδους της στη Χιλή. Το κέντρο φόρτισης διαθέτει τρεις διπλούς SuperChargers φορτιστές με ισχύ έως και 150 kW. Αυτό επιτρέπει τη φόρτιση του 80% της μπαταρίας του οχήματος σε μόλις 30 λεπτά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...