8 Σεπτεμβρίου : Η καρδιά του Ταξί χτυπάει στις Βρυξέλλες

Συνδικάτα Ταξί από όλη την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους και ζητούν δικαιοσύνη. Το σκάνδαλο με τον τρόπο εισόδου της Uber στις ευρωπαϊκές πόλεις δεν πρέπει να θαφτεί και να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Είναι υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να συστήσει εξεταστική επιτροπή και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Είναι υποχρέωση των συνδικάτων Ταξί να απαιτήσουν αποζημιώσεις για την ζημιά που υπέστησαν. Είναι ανάγκη να μάθει όλος ο κόσμος πως λειτουργούν εταιρίες τύπου Uber και τι κακό προκαλούν στις εθνικές οικονομίες και στην αγορά εργασίας.

Ο Πλάτων , αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα είχε πει : «Η υπερβολική ελευθερία μοιάζει με υπερβολική δουλεία, αφού αλλάζει και τον πολίτη και την πολιτεία».

Θυμηθείτε, 5.000.000 οικογένειες στην Ευρώπη είναι άμεσα εξαρτημένες από το ταξί. Αξίζουμε τα καλύτερα. Αξίζουμε τον σεβασμό των αρχών. Αξίζουμε ένα πλαίσιο εργασιακής ισονομίας και δικαιοσύνης. Αυτό θέλουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνονται στιγμές από τους αγώνες που έχει δώσει ο κλάδος σε κάθε γωνιά της γηραιάς ηπείρου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...