Αγωγή κατά της Uber France για αθέμιτο ανταγωνισμό άσκησαν 1.200 οδηγοί ταξί στην Γαλλία

Αγνοώντας την εργατική νομοθεσία για πολλά χρόνια, η Uber Γαλλίας απέκτησε σύμφωνα με τα ταξί, πλεονεκτική οικονομικά θέση. Δεν ανταποκρινόταν στις νομικές και οικονομικές υποχρεώσεις που επιβάλλει ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση και ο νόμος για τις μεταφορές.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Les Échos , οι οδηγοί ταξί που υπογράφουν μια συλλογική αγωγή διεκδικούν αποζημίωση μεταξύ 20.000 και 30.000 ευρώ για οικονομική ζημιά ετησίως εντός περιόδου 5 ετών. Αυτό θα σήμαινε το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ για τους 1.200 οδηγούς. Η Uber θα εμφανιστεί τον Οκτώβριο ενώπιον του Εμπορικού Δικαστηρίου του Παρισιού. Οι οδηγοί ζητούν αποζημίωση για τη ζημία που σχετίζεται με την παράβαση του Εργατικού Κώδικα.
Αυτή η διαδικασία της αγωγής ξεκίνησε πριν από το καλοκαίρι και διευθύνεται από δύο εταιρείες ταξί (Taxis Varois και France Taxis), που υποστηρίζονται από δύο συνδικάτα, την FNTI (Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ταξί) και την UNT (Εθνική Ένωση Ταξί). Τον περασμένο Μάρτιο, το Ακυρωτικό Δικαστήριο επανεξέτασε τη σχέση μεταξύ της Uber και ενός οδηγού ως σύμβαση εργασίας , για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...