Τα ηλεκτρικά ταξί του Μονάχου θα έχουν –ψηφιοποιημένη- προτεραιότητα στο αεροδρόμιο

Το κέντρο ταξί του Μονάχου IsarFunk ανακοίνωσε την πλήρη ψηφιοποίηση της διαχείρισης εγκατάστασης τις επόμενες εβδομάδες. Τα ηλεκτρικά ταξί θα είναι τα πρώτα που θα επωφεληθούν από αυτό.

Κατά μέσο όρο, περίπου 500 ταξί περιμένουν επιβάτες από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 του αεροδρομίου του Μονάχου. Είναι έτοιμα  για αυτό σε διαφορετικές θέσεις, από όπου προχωρούν σταδιακά στη λωρίδα επιβίβασης στις μονάδες του Terminal 1 ή 2. Η οργάνωση αυτής της προόδου μετατρέπεται από  αναλογική σε ψηφιακή με τη βοήθεια μιας τεχνολογίας που βασίζεται σε εφαρμογές . Οι οδηγοί ταξί που περιμένουν στο αεροδρόμιο θα χρησιμοποιούν μια εφαρμογή οδηγού για αυτό.

\"\"

Η νέα ψηφιακή διαδικασία έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την περιοχή αφίξεων του Τερματικού 1 από τον Φεβρουάριο του 2022. Σύντομα θα είναι έτοιμη και για το Terminal 2. Σύμφωνα με κύκλους της IsarFunk, η ψηφιακή μετάβαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και το επόμενο φεστιβάλ Oktoberfest του Μονάχου.

Λίγο νωρίτερα, τα ηλεκτρικά ταξί θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτή την  ψηφιοποίηση. Θα δημιουργηθεί ξεχωριστός χώρος αναμονής για αυτούς την 1η Αυγούστου 2022 στον τερματικό σταθμό 2 στον χώρο αφίξεων. Από αυτόν τον εφεδρικό χώρο, έχουν το δικαίωμα να κάνουν ουρά στη σπονδυλωτή λωρίδα στην περιοχή επιβίβασης του Τερματικού 2 μεταξύ των υβριδικών ή πετρελαιοκίνητων ταξί.

Αυτή η κλήση πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής οδηγού, στην οποία κάθε οδηγός ηλεκτρικού ταξί πρέπει να κατεβάσει και να εγγραφεί. Για τη συμμετοχή απαιτείται smartphone με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα Android.

Τα εγγεγραμμένα ηλεκτρικά ταξί μπορούν στη συνέχεια να εγγραφούν στην περιοχή ηλεκτρικών ταξί στο αεροδρόμιο. \”Η εφαρμογή ελέγχει την αντίστοιχη τοποθεσία μέσω GPS και επιτρέπει τον εντοπισμό θέσης στον χώρο αφίξεων \”, εξηγεί η IsarFunk. \”Οι οδηγοί που τοποθετούνται εκεί  θα καλούνται στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον όταν ο χώρος για ηλεκτρικά ταξί στον Τερματικό 2 είναι κενός.\” Ο χώρος στάθμευσης είναι η λωρίδα ακριβώς μπροστά από την έξοδο του Terminal 2. Έως και 13 ταξί παρατάσσονται εδώ και συνεχίζουν να ανεβαίνουν μέχρι να επιβιβαστεί ένας επιβάτης στο μπροστινό μέρος.

Η συμμετοχή στο αλλαγμένο σύστημα εξακολουθεί να είναι εθελοντική, τονίζει η IsarFunk σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες και τονίζει ότι \”με την προχωρημένη ψηφιοποίηση\” η συμμετοχή θα καταστεί υποχρεωτική αργότερα. Ως εκ τούτου, συνιστάται η συμμετοχή \”για εξοικείωση με τη νέα τεχνολογία.\”

Για σχεδόν 20 χρόνια, το κέντρο ταξί IsarFunk οργανώνει τη μεταφορά με ταξί στο αεροδρόμιο του Μονάχου για λογαριασμό της εταιρείας Munich Airport Company (FMG) και βάσει διαγωνισμών έχει κερδίσει. Μόνο τα ταξί που έχουν υπογράψει σύμβαση με την IsarFunk επιτρέπεται να σταθμεύουν εκεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...