Ιταλία : Αναβλήθηκε  η απεργία των ταξί στις 20 και 21 Ιουλίου λόγω κυβερνητικής κρίσης

Η κρίση της κυβέρνησης Ντράγκι ωθεί τους οδηγούς ταξί να αναβάλουν τις απεργίες που έχουν προκηρυχθεί για την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουλίου για μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο κλάδος, σκοπεύει με κάθε μέσο να αντιταχθεί στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό , που στοχεύει στην περαιτέρω απελευθέρωση του επαγγέλματος με κίνδυνο να ανοίξει τις πόρτες στον ανταγωνισμό της Uber.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε [18/7] , η συνέλευση των σωματείων οδηγών ταξί από όλη την χώρα επέλεξε να αναστείλει προσωρινά τις διαδηλώσεις, εν αναμονή σαφέστερων πολιτικών εξελίξεων. «Λαμβάνοντας υπόψη την έκδηλη κυβερνητική κρίση σε εξέλιξη, με την οποία διακόπτονται οι εργασίες της Βουλής και ειδικότερα της Επιτροπής Βιομηχανίας της Βουλής, όπου θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της μεταρρύθμισης του κλάδου των ταξί» , αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ναι, κρίνεται σκόπιμο να ανακληθεί η εθνική διακοπή της υπηρεσίας ταξί». Ο κλάδος μας  λοιπόν αποφάσισε να περιμένει τις εξελίξεις της κυβερνητικής κρίσης πριν αποφασίσει πώς θα συμπεριφερθεί και θα συνεχίσει να διεκδικεί. «Οι εκπρόσωποι του κλάδου θα συναντηθούν ξανά τις επόμενες μέρες» , ανακοινώνουν στο σημείωμα τα συνδικάτα, «προκειμένου να διατηρηθεί υψηλό επίπεδο προσοχής στην έγκριση του άρθρου 10 του νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό και να αξιολογηθούν τυχόν νέα μέσα διαμαρτυρίας με την κήρυξη νέας απεργίας».

Ως εκ τούτου, είναι μια απλή αναβολή για μεταγενέστερη ημερομηνία, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόθεση συμβιβασμού σχετικά με το αμφισβητούμενο άρθρο 10. \”Δεν σκοπεύουμε να ρίξουμε λευκή πετσέτα σε καμία κυβέρνηση \” . Τα συνδικάτα δηλώνουν εν κατακλείδι, «για εμάς ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι αυτός της κατάργησης του άρθρου 10, πολύ περισσότερο υπό το φως των πολυάριθμων και επαίσχυντων στοιχείων  που αναδύονται χάρη στην έρευνα Uber Files, μεταξύ θεσμικών παραγόντων και πίεσης διαφόρων ειδών, από εταιρείες, επιχειρηματίες, ψευτοφιλελεύθερες δεξαμενές σκέψης, έτσι ώστε οι κανόνες του κλάδου των ταξί να ξαναγραφούν υπέρ της ισχυρής αμερικανικής πολυεθνικής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...