Ο δήμαρχος του Τορόντο απορρίπτει τους ισχυρισμούς για σχέσεις διαπλοκής μεταξύ του γραφείου του και της Uber

Ο δήμαρχος του Τορόντο, Τζον Τόρι, απέρριψε τους ισχυρισμούς για σχέσεις διαπλοκής του γραφείου του και της Uber, μετά τις αποκαλύψεις διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας για το επιθετικό lobbying της εταιρείας στο Δημαρχείο, στην προσπάθειά της να εισέλθει στην αγορά του Τορόντο.

Σύμφωνα με email που περιέχεται στα εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που διέρρευσαν στην εφημερίδα The Guardian, στελέχη του Δημαρχείου διαβεβαίωσαν την Uber, μετά από συνάντηση με εκπροσώπους της, ότι ο δήμαρχος ήταν «θαυμαστής» της και ήταν «ανοιχτός» σε ρύθμιση που θα επέτρεπε τη λειτουργία της εταιρείας στην πόλη του Καναδά.

Με την υποστήριξη του Τόρι, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, το 2016, νέους κανονισμούς που υιοθετούσαν τους στόχους της Uber, όπως αυτοί αναφέρονται στα εσωτερικά της έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων της μη ταξινόμησης της εταιρείας ως επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ταξί και της απαίτησης για εκπαίδευση των οδηγών της.

Εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε ότι «σε αυτό το θέμα, όπως και σε όλα τα θέματα ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος συμπεριφέρθηκε, όπως πάντα, με ακεραιότητα και με γνώμονα τη διασφάλιση της καλύτερης δημόσιας πολιτικής που βασίζεται στην ασφάλεια και τις επιλογές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...