Η Uber φλέρταρε με πλούσιους και ισχυρούς Ρώσους, αλλά και πάλι απέτυχε

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της Uber είναι η επέκταση με οποιοδήποτε κόστος, γράφει η WP (The Washington Post). Όχι όμως στη Ρωσία. Η διοίκηση της Uber προσπάθησε να συγκεντρώσει την υποστήριξη Ρώσων με επιρροή, αλλά αυτό ήταν ανεπιτυχές. Επιπλέον, ο ανταγωνισμός από τοπική εταιρεία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.
Όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Travis Kalanick πέταξε στην Μόσχα τον Ιούνιο του 2016, η εταιρεία του βρισκόταν σε μια θριαμβευτική πορεία στη Ρωσία. Προσπάθησε σκληρά να δημιουργήσει συνδέσεις σε αυτή τη χώρα, όπου είναι πολύ δύσκολο για τις δυτικές επιχειρήσεις να λειτουργήσουν, και χρησιμοποίησε τις πολύ αμφίβολες τακτικές επέκτασης με κάθε κόστος που έχουν γίνει το σήμα κατατεθέν της σε όλο τον κόσμο.

\"\"


Η Uber έχει φλερτάρει με ολιγάρχες και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η εταιρεία πούλησε ένα μερίδιο 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ζευγάρι ολιγαρχών σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αδημοσίευτα email μεταξύ στελεχών της εταιρείας, η Uber πρόσφερε μια συμφωνία 50 εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθώντας να την κρύψει από τα αδιάκριτα βλέμματα. Όπως δείχνει αυτή η αλληλογραφία, η εταιρεία αποφάσισε να προσλάβει έναν λομπίστα με ετήσιες απολαβές 650.000 δολάρια. Το σχέδιο ανησύχησε τους δικηγόρους της Uber που ζήτησαν από τον λομπίστα να μελετήσει τον νόμο κατά της δωροδοκίας των ΗΠΑ.

\"\"


Η προσέγγιση της Uber φάνηκε να λειτουργεί και τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Kalanick, επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι κάθισαν σε ένα μεγάλο τραπέζι στο Moscow City Golf Club για να δειπνήσουν με τον επικεφαλής της εταιρείας.
Τοποθετημένο έξι χιλιόμετρα από το Κρεμλίνο, στη θέση μιας πρώην χωματερής της πόλης, το κλαμπ δεν ήταν τόσο κομψό όσο σε άλλα προάστια, αλλά υπήρχε μια ιδιαίτερη πολυτέλεια. Σύμφωνα με έναν πίνακα θέσεων που έλαβε η Washington Post, ο Kalanick επρόκειτο να καθίσει απέναντι από έναν από τους υπουργούς του Πούτιν και τον επικεφαλής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας. Έφυγε από τη Ρωσία το επόμενο πρωί, προφανώς ικανοποιημένος με το χρόνο του στη Μόσχα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...