Oι οδηγοί ταξί στο GATWICK σχεδιάζουν απεργία λόγω της αύξησης προμήθειας από 23% σε 40% που ζήτησε η εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο

Οι οδηγοί ταξί που εργάζονται στην Gatwick Cars Ltd σχεδιάζουν να οργανώσουν μια διαμαρτυρία ενάντια στο αίτημα της εταιρείας να υπογράψουν νέα συμβόλαια με χαμηλότερες αποδοχές. Περίπου 300 οδηγοί ταξί που εργάζονται στην Gatwick Cars Ltd έχουν κληθεί να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με την εταιρεία. Αυτό προβλέπει ότι η εταιρία θα παίρνει το 40% των ναύλων των οδηγών. Η εταιρεία ενημέρωσε το εργατικό δυναμικό ότι πρέπει να υπογράψει τις συμβάσεις μέχρι την Παρασκευή (1 Ιουλίου 2022) ή να μην λάβει περαιτέρω εργασία.
Πολλοί από τους εργαζόμενους αποτελούν επί του παρόντος μέρος μιας υπόθεσης εργατοδικείου που θα καθορίσει το καθεστώς απασχόλησής τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την Unite (την Ένωση των Οδηγών Ταξί), η εταιρεία το προκαταλαμβάνει αυτό και επιμένει ότι το ποσοστό των ναύλων των οδηγών που καταβάλλεται ως προμήθεια θα πρέπει να αυξηθεί από 23% σε 40% προκειμένου να καλυφθεί το επίδομα αδείας των οδηγών, οι συνταξιοδοτικές εισφορές και η κερδοφορία της εταιρίας.
Η Gatwick Cars Ltd χειρίζεται τα ταξί στο αεροδρόμιο βάσει σύμβασης που υπογράφτηκε με την Gatwick Airports Limited (GAL).
Η γενική γραμματέας του σωματείου Unite, Σάρον Γκράχαμ, δήλωσε: «Η συμπεριφορά της Gatwick Cars είναι επαίσχυντη. Σε μια επίθεση τύπου απόλυσης και επαναπρόσληψης, συνδυάζει ένα κακό συμβόλαιο με μια απειλή να υπογράψει κανείς ή να απολυθεί σε λιγότερο από 48 ώρες. Αυτή η συμπεριφορά προκαλεί ντροπή στους ιδιοκτήτες του Gatwick, οι οποίοι πρέπει να παρέμβουν για να αποτρέψουν αυτήν την εκμετάλλευση στο αεροδρόμιο.»
Ο περιφερειακός αξιωματούχος της Unite, Andrew Stanley-Ward, δήλωσε: «Η προγραμματισμένη διαδήλωση είναι μόνο η αρχή της εκστρατείας για να διασφαλιστεί μια δίκαιη συμφωνία για τα μέλη των οδηγών ταξί μας, αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αναστάτωση στο αεροδρόμιο. Εάν η Gatwick Cars δεν συμπεριφερθεί σαν μια αξιοπρεπής εταιρεία, τότε το αεροδρόμιο Gatwick θα πρέπει να κάνει το σωστό ή να καταργήσει τη σύμβαση. Το αεροδρόμιο Gatwick προσφέρει αυτή τη σύμβαση και έχει ηθικό καθήκον να διασφαλίσει ότι οι οδηγοί ταξί δεν θα πέσουν θύματα εκμετάλλευσης».
Οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις έρχονται τη στιγμή που το σιδηροδρομικό συνδικάτο RMT ολοκλήρωσε την εθνική απεργιακή του δράση, τη μεγαλύτερη στο δίκτυο από το 1989. Οι απεργίες οδήγησαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει μια αλλαγή στο νόμο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προμηθεύουν ειδικευμένους εργαζόμενους από πρακτορεία για να καλύψουν τα κενά στελέχωσης κατά τη διάρκεια των εργατικών κινητοποιήσεων, μια κίνηση που έχει αντιμετωπιστεί με επικρίσεις από τα συνδικάτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...