Η Λωζάνη χαρίζει όλους τους ετήσιους φόρους των ταξί και δίνει ώθηση στους ταξιτζήδες της

Ο Δήμος της Λωζάνης αποφάσισε να χαρίσει όλους τους ετήσιους φόρους στους 202 οδηγούς που εργάζονται στην πρωτεύουσα και τον οικισμό της. Η Λωζάνη αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσει τους οδηγούς ταξί , οι οποίοι επλήγησαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των περιορισμών υγείας που επιβλήθηκαν.
«Παρά την επανέναρξη της δραστηριότητας, το επάγγελμα πρέπει να αντιμετωπίσει πραγματικές οικονομικές δυσκολίες», σημειώνουν οι αρχές. Ως εκ τούτου, απαιτείται μια οικονομική ώθηση για τους 202 αδειούχους οδηγούς ταξί που ασκούν τη δραστηριότητά τους στη Λωζάνη και το αστικό συγκρότημα της.

\"\"


«Είχαμε ήδη κάνει μια προσπάθεια στο απόγειο του Covid, μειώνοντας τον φόρο που οφείλουν οι οδηγοί», θυμάται ο Pierre-Antoine Hildbrand, πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης της Ένωσης Δήμων της περιοχής της Λωζάνης για τη ρύθμιση του τομέα των ταξί. Η πόλη της Λωζάνης θα πληρώσει το ποσό με τη μορφή επιδότησης από το ταμείο Covid, και αυτό ανέρχεται σε 900 ελβετικά φράγκα – για όλους τους ετήσιους φόρους- που αντιστοιχούν σε κάθε οδηγό ταξί.
Η Λωζάνη αποφάσισε επίσης να καταβάλει εφάπαξ οικονομική συνεισφορά στην Taxi Services Sàrl, η οποία η ίδια έχει παραιτηθεί από την είσπραξη ορισμένων μηνιαίων εισφορών που καταβάλλονται από οδηγούς που κατέχουν άδεια παραχώρησης προκειμένου να τους στηρίξει κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.
Το ποσό αυτής της εφάπαξ ενίσχυσης ανέρχεται σε 120.000 φράγκα. Αυτή η βοήθεια συμπληρώνει τις μειώσεις που έχει ήδη χορηγήσει η διαδημοτική ένωση για τη ρύθμιση των ταξί το 2020 και το 2021 ως μέτρο στήριξης λόγω του Covid-19.
«Αυτή η χειρονομία μας κάνει προφανώς χαρούμενους. Οι αρχές φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Και επιτέλους αναγνωριζόμαστε ως φορείς κινητικότητας», τονίζει ο Cédric Delorme, διευθυντής της Taxi Services. Ο τελευταίος είναι επίσης ευχαριστημένος με την επανέναρξη των δραστηριοτήτων μετά από δύο δύσκολα χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...