1η Ιουνίου: Στο δρόμο τα ταξί της Μαδρίτης. Για πολιτική απρέπεια κατηγορούν την κυβέρνηση της Isabel  Díaz Ayuso.

Όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς του τομέα των ταξί της Μαδρίτης και άλλων πόλεων ενώνουν τις δυνάμεις τους, μπροστά στην πολιτική απρέπεια της κυβέρνησης της Isabel  Díaz Ayuso. Την Ιη Ιουνίου οργανώνεται μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης της Isabel Díaz Ayuso και όπως δηλώνουν οι ταξιτζήδες  δεν είναι στάση εργασίας ή απεργία. Είναι αγώνας ζωής. Αγώνας για το μέλλον του ταξί.

Ένα μέλλον που –όπως γράφουν στις ανακοινώσεις τους-  μπορεί να τελειώσει στις 2 Ιουνίου λόγω της έγκρισης από την κυβέρνηση Ayuso μιας παράνομης τροποποίησης του νόμου για τις μεταφορές προκειμένου να αποφευχθεί ένα διάταγμα του 2018 με το οποίο, από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, τα χιλιάδες οχήματα VTC από εταιρείες όπως η Uber, η Bolt και η Cabify που έχουν μολύνει τους δρόμους των πόλεων μας εδώ και χρόνια, θα πρέπει να τους απαγορευτεί  να κάνουν αστική μεταφορά.  

Η κυβέρνηση της Isabel Díaz Ayuso έχει εμμονή στο να ευνοεί αυτές τις εταιρείες, τους επιτρέπει να λειτουργούν παράνομα εδώ και χρόνια, βλάπτοντας έτσι όχι μόνο τους οδηγούς ταξί, αλλά όλους τους υπόλοιπους φορείς της κινητικότητας. Είναι μια παράνομη διαδικασία-συνεχίζει η ανακοίνωση-  από την κυβέρνηση της Κοινότητας της Μαδρίτης με μοναδικό σκοπό να κάνει τα στραβά μάτια, ώστε αυτά τα οχήματα VTC να αντικαταστήσουν την υπηρεσία ταξί, όπως ακριβώς κάνουν για να διαλύσουν την υγεία ή την εκπαίδευση. Μια στρατηγική που σχεδιάστηκε εδώ και χρόνια από τις διάφορες διοικήσεις του ΡΡ (κυβερνών κόμμα) στην περιοχή, με στόχο τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησης αυτών των υπηρεσιών και συνεπώς προς όφελος αυτών των εταιρειών και ορισμένων επενδυτών που είναι πολύ κοντά στην κυβέρνηση της Isabel Díaz Ayuso.

Το μόνο πράγμα στο οποίο δεν υπολόγισαν είναι ότι ο χρόνος τελειώνει τον Οκτώβριο και φαίνεται ότι πρέπει να κάνουν κάτι  γενναίο, έστω κι αν καταπατά κάθε νόμο και  οποιαδήποτε δικαιοδοσία. Επιπλέον, το κυβερνών κόμμα της Μαδρίτης προσπαθεί να διεξαγάγει μια διαδικασία που παραβιάζει ακόμη και το ίδιο το καταστατικό της αυτονομίας, το οποίο εμποδίζει την Isabel Díaz Ayuso να κάνει αυτού του είδους την τροποποίηση του νόμου, καθώς, όπως ορίζεται, η Κοινότητα της Μαδρίτης, η μόνη αρμοδιότητα που έχει είναι να εκτελεί την κρατική νομοθεσία (ναι, αυτή που λέει ότι πρέπει να απαγορεύεται στα VTC να κάνουν αστικές διαδρομές από τον Οκτώβριο) και όχι να νομοθετεί -όπως κάνει- για να ευνοεί αυτές τις εταιρείες.

Για την Isabel –καταλήγει η ανακοίνωση- φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος, κανένας κανονισμός, κανένα διάταγμα, ούτε φυσικά η κοινή λογική που να την εμποδίζει. Όπως γίνεται αντιληπτό, η δυσαρέσκεια αιωρείται πάνω από όλες αυτές τις προσπάθειες.

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου λοιπόν, θα είμαστε εκεί, χωρίς περαιτέρω προσχήματα για την επίτευξη του ίδιου στόχου, πάνω και πέρα από κόμματα, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι το μέλλον του ταξί. Αυτός που δεν το έχει καταλάβει από την αρχή, δεν χρειάζεται να αποδείξει περισσότερα από όσα έχει ήδη δείξει μέχρι τώρα…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...