Οι οδηγοί της Uber και της Lyft πιέζουν την πόλη της Νέας Υόρκης να αυξήσει τους μισθούς εν μέσω πληθωρισμού και αυξήσεων των τιμών του φυσικού αερίου

Οι οδηγοί της Uber και της Lyft ζητούν από την πόλη να αυξήσει τους μισθούς τους για να συμβαδίζουν με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και το αυξημένο κόστος του φυσικού αερίου. Οι οδηγοί και το συνδικάτο New York Taxi Workers Alliance συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο την Τρίτη καθώς η ρυθμιστική υπηρεσία της πόλης που επιβλέπει τη βιομηχανία ενοικιαζόμενων οχημάτων και ταξί, η Επιτροπή Ταξί και Λιμουζίνας, πραγματοποίησε συνεδρίαση για τις αυξήσεις στους μισθούς.
«Η εργασία των οδηγών Uber και Lyft στη Νέα Υόρκη είναι αυτή που χρηματοδοτεί την Uber και τη Lyft σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Πρόεδρος της New York Taxi Workers Alliance, Bhairavi Desai. «Είναι καιρός να πληρωθεί η εργασία μας. Να γίνει σεβαστή η εργασία μας».
Το συνδικάτο, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 25.000 οδηγούς, (περισσότεροι από τους μισούς εργάζονται για τις εταιρείες εφαρμογών ride-hail), θέλει το TLC να αυξήσει τους μισθούς έτσι ώστε η αμοιβή των οδηγών να είναι τουλάχιστον 25 $ την ώρα μετά τα έξοδα ή το 85% του ποσού που πληρώνει ένας επιβάτης . Το TLC θέσπισε ένα ελάχιστο ποσό το 2018 σύμφωνα με το οποίο η Uber και η Lyft πληρώνουν τους οδηγούς τους για κάθε ταξίδι με βάση τα μίλια και τα λεπτά που διανύθηκαν και ο Desai υπολόγισε ότι οι οδηγοί βγάζουν λιγότερο από 18 $ την ώρα.
«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους δρόμους μέχρι να κερδίσουμε μια αξιοπρεπή αύξηση, έως ότου κάθε οδηγός μπορεί να πάρει 25 δολάρια την ώρα μετά τα έξοδα», είπε. Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς έδωσε αύξηση 5,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με την άνοδο του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στη Νέα Υόρκη μεταξύ 2019 και 2021, αλλά ο υπερβολικός πληθωρισμός και το κόστος του φυσικού αερίου σημαίνουν ότι οι οδηγοί δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.
«Όλα έχουν γίνει τόσο ακριβά», είπε η Dolores Benitez, η οποία οδηγούσε κίτρινο ταξί για 30 χρόνια, πριν μεταβεί στην Uber το 2014. Η Μπενίτεθ είπε ότι πρέπει να πληρώσει για επισκευές αυτοκινήτου, βενζίνη και καθαρισμό του οχήματος, μαζί με διόδια, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο κόστος. Οι τιμές του φυσικού αερίου στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης ήταν κατά μέσο όρο 5,02 δολάρια ανά γαλόνι την Τρίτη, αριθμός ρεκόρ που αυξήθηκε σχεδόν κατά 60% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν το κόστος στην αντλία ήταν 3,2 δολάρια, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτων .

\"\"

Η αύξηση των μισθών του Μαρτίου δεν αντιπροσώπευε το πρόσθετο κόστος για επαγγελματίες οδηγούς όπως η Benitez, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Taxi Workers Alliance. «Τα οικιακά έξοδα — παντοπωλεία, ενοίκια, ρούχα — αυξήθηκαν κατά 5,3%, αλλά το κόστος ενός αυτοκινήτου τον περασμένο χρόνο, τα έξοδα αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 12,2%, τα καύσιμα αυξήθηκαν κατά 65% μόλις σε ένα χρόνο», είπε ο Zubin Soleimany στην συνεδρίαση της TLC την Τρίτη. «Η TLC πρέπει να επανεκτιμήσει πλήρως το κόστος στον κλάδο και να καθορίσει ένα νέο βασικό συντελεστή για τα έξοδα οχημάτων», πρόσθεσε ο Soleimany.
Ο ρυθμιστικός οργανισμός θα πρέπει να περιορίσει το κόστος μίσθωσης ενός οχήματος για ενοικιαζόμενα οχήματα, όπως κάνει ήδη με τα κίτρινα ταξί , είπε ο δικηγόρος.
«Το TLC δεν επιτρέπει σε κανέναν να χρεώνει περισσότερα από 275 δολάρια την εβδομάδα για ένα κίτρινο Toyota Camry. Είναι παράνομο, θα τους επιβληθεί πρόστιμο, θα χάσουν την άδειά τους», είπε ο Soleimany. \” Όμως, το TLC σηκώνει τα χέρια του όταν οι εταιρείες χρεώνουν 525 $ την εβδομάδα για ένα αυτοκίνητο επειδή είναι μαύρο.\”
Το συνδικάτο ζήτησε από το TLC να επιβάλει άμεση προσωρινή προσαύξηση 0,75 δολάρια ανά διαδρομή για να αντισταθμίσει τις υψηλές τιμές, που έχουν θεσπίσει η Uber και η Lyft σε άλλες πόλεις, αλλά όχι στη Νέα Υόρκη. Το TLC, υπό την ηγεσία του νέου του Επιτρόπου David Do, ο οποίος ορίστηκε από τον δήμαρχο Adams, εξετάζει εάν θα αυξήσει τα κόμιστρα για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.
«Από τον Φεβρουάριο του 2019, η Νέα Υόρκη έχει επιβάλει 3 αυξήσεις στους μισθούς των οδηγών της Uber, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης 5,3% τον Μάρτιο του 2022», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Uber, Τζος Γκόλντ. «Οι οδηγοί FHV στη Νέα Υόρκη έχουν τον μόνο κατώτατο μισθό στην πολιτεία με ετήσια αύξηση συνδεδεμένη με τον ρυθμό του πληθωρισμού και τώρα βγάζουν 31,74 δολάρια την ώρα, ενώ οι οδηγοί ταξί δεν έχουν δει αύξηση από το 2012».
Ένας εκπρόσωπος της Lyft επεσήμανε ότι τα κέρδη των οδηγών τους ήταν πάνω από τα νούμερα το 2021, προσθέτοντας ότι οι χρεωστικές κάρτες Lyft Direct προσφέρουν επιστροφή μετρητών 4-5% στο φυσικό αέριο μέχρι το τέλος Ιουνίου. «Οι οδηγοί με άδεια TLC ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 25% πάνω από το ελάχιστο επίπεδο αμοιβής το 2021 και συνεχίζει να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να οδηγείτε με τη Lyft», δήλωσε ο CJ Macklin. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την TLC και τη νέα ηγεσία της για τρόπους προστασίας των κερδών των οδηγών διασφαλίζοντας παράλληλα τη δυνατότητα επίτευξης των κοινών μας στόχων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...