Η Ένωση των Ραδιοταξί της Ιταλίας συμφώνησε να συνεργαστεί με την Uber. Στο 6% η προμήθεια που θα πληρώνει ο οδηγός στην αμερικάνικη πολυεθνική

Μετά τη Νέα Υόρκη, Ιταλία. Η Uber και οι οδηγοί ταξί -δύο κόσμοι που για τον πρώην δήμαρχο του Big Apple, Mike Bloomberg ήταν σαν «νερό και λάδι»- ενώνουν τις δυνάμεις τους. Τα λευκά αυτοκίνητα της Ρώμης επιβιβάζονται στην πλατφόρμα που ανέπτυξε ο αμερικανικός κολοσσός. Και έτσι οι Ιταλοί χρήστες, ξεκινώντας από τη Ρώμη και από τον ερχόμενο Ιούνιο σε όλη την χώρα, θα μπορούν να βρίσκουν ταξί στην εφαρμογή Uber, από όπου θα μπορούν να παρακολουθούν όλη τη διαδικασία κράτησης, παρακολούθησης οχημάτων, πληρωμής.
Η συμφωνία επικυρώθηκε – μετά από χρόνια εχθρότητας – και ανακοινώθηκε από την κοινοπραξία ItTaxi, τη μεγαλύτερη ιταλική κοινοπραξία στον κλάδο με παρουσία σε 90 πόλεις και 12.000 αυτοκίνητα, και από την ίδια την εφαρμογή παγκόσμιας κινητικότητας. Ξεκινάμε με την πρωτεύουσα, δεν υπάρχουν σφιχτά αναπτυξιακά προγράμματα – εξηγεί η Uber – αλλά σίγουρα οι πόλεις στις οποίες υπάρχει η εφαρμογή στη «μαύρη» εκδοχή της (με το ncc ,ενοικιαζόμενο με οδηγό, στην ουσία) είναι μια πιθανή δεξαμενή ταχείας ανάπτυξης (Μιλάνο , Ρώμη, Τορίνο, Φλωρεντία, Μπολόνια, Κατάνια και Παλέρμο).
Από την πλευρά των οδηγών ταξί, αυτό που είναι δελεαστικό είναι η ομάδα των 118 εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως που η Uber μπορεί πλέον να φέρει σε επαφή με Ιταλούς οδηγούς ταξί. Οι τελευταίοι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν την πλατφόρμα πληροφορικής τους: θα βλέπουν τις εισερχόμενες κλήσεις από την εφαρμογή Uber να εμφανίζονται στα κινητά τους ή στο τάμπλετ τους. Αν δεχτούν τη διαδρομή, θα πρέπει να πληρώσουν μια προμήθεια που δεν προσδιορίζει η Uber, αλλά μιλάμε για 6%.
Από την άλλη πλευρά, η φιλοδοξία της Uber δεν είναι μικρή: «Μέχρι το 2025 θέλουμε όλα τα ταξί του κόσμου στην πλατφόρμα μας», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Andrew Macdonald στην ετήσια συνάντηση επενδυτών. Και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πειραματισμός είναι έτοιμος να επικεντρώσει την προσφορά υπηρεσιών που αφορούν τρένα, αεροπλάνα και κρατήσεις ξενοδοχείων. Ένα είδος υπερ-εφαρμογής κινητικότητας, που θα είχε επίσης σημαντικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα των αστικών συγκοινωνιών: όπως παρατήρησε ο Carlo Ratti σε πρόσφατη ανάλυση, οι πολίτες και το περιβάλλον πληρώνουν ένα «άναρχο τίμημα» στην προσφορά μεταφοράς. Η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των διαφορετικών λύσεων οδηγεί στην παρουσία οχημάτων που υπερβαίνουν τη ζήτηση για κινητικότητα και στην επιλογή οχημάτων που δεν είναι απαραίτητα τα πλησιέστερα και πιο αποτελεσματικά.

\"\"

Για χρόνια αυτός ο συντονισμός φαινόταν αδύνατος, αν αναλογιστούμε ότι ο Loreno Bittarelli, πρόεδρος του Ραδιοταξί 3570 (3.700 άδειες από τις 7.704 που κυκλοφορούν στη Ρώμη) και επικεφαλής της εφαρμογής It.Taxi, μίλησε για την αμερικανική εφαρμογή ως \” πρόβλημα δημόσιας τάξης». Σήμερα οι τόνοι είναι διαφορετικοί. Ο Bittarelli μιλάει για «ένα σημαντικό ορόσημο που θα φέρει σταδιακά περισσότερες διαδρομές στους οδηγούς ταξί της κοινοπραξίας μας. Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός για τη δουλειά μας και μια επιπλέον υπηρεσία για τους πελάτες που πρέπει να μετακινούνται εύκολα στις κύριες ιταλικές πόλεις».
Στις δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi τόνισε: «Οι συνεργασίες μας με τα ταξί έχουν διαφορετική προσέγγιση σε όλο τον κόσμο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με το itTaxi που στοχεύει να προσφέρει νέες ευκαιρίες στους πολίτες και τα ταξί σε διάφορες ιταλικές πόλεις. Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε ένας πραγματικός συνεργάτης για τον τομέα των ταξί σε όλη την Ιταλία και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο εμπιστοσύνης και συνεργασίας».

ΓτΣημείωση : Ο Loreno Bittarelli είναι Πρόεδρος της URI – Union of Italian Radiotaxis. Το δίκτυο itTaxi γεννήθηκε κάτω από τη συνεχή καινοτόμο ώθηση του URI, για μια εθνική εφαρμογή. Η Unione Radiotaxi d\’Italia γεννήθηκε το 2004 από την αυξανόμενη ανάγκη για εθνική εκπροσώπηση, οργάνωση και συντονισμό όλων των δομών Radiotaxi που έχουν δημιουργήσει οι Ιταλοί οδηγοί ταξί όλα αυτά τα χρόνια. Μέχρι σήμερα, η Ένωση, έχει παρουσία σε όλη την εθνική επικράτεια με περισσότερες από 50 συνδεόμενες ενώσεις Ραδιοταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...