Ρουμανία : Η αστυνομία επέβαλε αυστηρά πρόστιμα σε πειρατικά ταξί

«Πρόστιμα άνω των 50.000 lei  επιβλήθηκαν από την Τοπική Αστυνομία του Βουκουρεστίου, αυτή την εβδομάδα, στο Gara de Nord, για παραβίαση του νόμου περί ταξί.

Η Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αστυνομίας και Ελέγχου του Δήμου Βουκουρεστίου συνέχισε, αυτή την εβδομάδα, τη σειρά ενεργειών επαλήθευσης της νομιμότητας όσον αφορά τη μεταφορά ατόμων με ταξί στο σημαντικότερο σημείο της Πρωτεύουσας: το Gara de Nord. Εδώ, καθημερινά, κάποιοι οδηγοί που δεν σέβονται τον νόμο για τα ταξί, χρησιμοποιούν κάθε είδους κόλπα για να προσελκύσουν και να ξεγελάσουν τους πελάτες », αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας του Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με την αναφερόμενη πηγή, η δόλια χρήση συγκεκριμένου εξοπλισμού για οχήματα ταξί, η έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας ταξί, η διαπραγμάτευση του ναύλου ή η άρνηση της διαδρομής  ήταν μερικές από τις παρατυπίες που εντοπίστηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από την τοπική αστυνομία.

\"\"

Ελέγχθηκαν 140 οχήματα

«Οι έλεγχοι  που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Οδικής Υπηρεσίας του Βουκουρεστίου και του Αστυνομικού Γραφείου Σιδηροδρομικών Μεταφορών Gara de Nord – είχαν ως στόχο τον εντοπισμό και την επιβολή κυρώσεων σε οδηγούς που ασκούν παράνομα το επάγγελμα του ταξιτζή . Μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα (140 οχήματα) οι αστυνομικοί συνέταξαν 123 εκθέσεις ελέγχου και επέβαλαν κυρώσεις, σύμφωνα με το Νόμο 38/2003 περί φόρου ταξί, συνολικού ύψους 50.500 lei (10.22300 ευρώ).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων οι αστυνομικοί της περιοχής εντόπισαν κάποιους «πειρατές» – ψεύτικους οδηγούς ταξί, χωρίς εξουσιοδότηση μεταφοράς ταξί που κολλούσαν παράνομα στα αυτοκίνητά τους  πινακίδες και έγγραφα ειδικά για τα ταξί», μεταδίδει η Τοπική Αστυνομία.

Η Τοπική Αστυνομία τονίζει  ότι εκτός από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, θα ανασταλεί  για τους παραβάτες το δικαίωμα οδήγησης άλλου οχήματος για περίοδο έξι μηνών. Άλλα συμπληρωματικά μέτρα ήταν η κατάσχεση δύο παράνομων ταξί και δέκα πλαστών αδειών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...