Ιταλία, Έρευνα για την υπηρεσία ταξί : Όχι στην έλευση των πολυεθνικών, ναι στο ιταλικό ταξί λέει το επιβατικό κοινό.

Όχι στην άφιξη των πολυεθνικών . Αυτό έχουν ξεκαθαρίσει οι πελάτες των ιταλικών ταξί, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα για την υπηρεσία στην Ιταλία που παρήγγειλε η Uritaxi και πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο TELMA (Εργαστήριο Μεταφορών, Ενέργειας, Logistics, Κινητικότητας, Περιβάλλοντος).

Με βάση περισσότερες από 1.000 συνεντεύξεις με κατοίκους πόλεων με περισσότερους από 100.000 κατοίκους που έχουν πάρει ταξί ή NCC τους τελευταίους 3 μήνες ή στο εξωτερικό τα τελευταία 5 χρόνια, η έρευνα δείχνει ότι το 30,3% δεν θα ήθελε την είσοδο ξένων και πολυεθνικών εταιριών.

Το 39,9% δεν έχει άποψη για αυτό και μόνο το 29,8%  ήταν υπέρ. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 και 13 Απριλίου δείχνει επίσης ότι το 81,3% όσων χρησιμοποιούν ταξί είναι αρκετά ή πολύ ικανοποιημένοι με την υπηρεσία. Πολύ υψηλή ήταν και η εκτίμηση για την τεχνολογική προσφορά (τηλέφωνο, SMS, Whatsapp, app): 78,1%.

Η ποιότητα της υπηρεσίας λοιπόν αυξάνεται με πελάτες που εκτιμούν την άνεση των μέσων μεταφοράς (93,1%), τις πληροφορίες για την υπηρεσία (92,8%), την ταχύτητα ταξιδιού (90,2%), τους χρόνους αναμονής (84,9%). Η διαφορά μεταξύ της επιλογής του ενός ή του άλλου οχήματος είναι η ασφάλεια της διαδρομής, που θεωρείται θεμελιώδους σημασίας για το 95,2% των ερωτηθέντων, το κόστος (94,7%), η ταχύτητα ταξιδιού (91,2%), η διαθεσιμότητα και η ευγένεια των οδηγών ταξί (88,4%).

«Οι Ιταλοί απορρίπτουν τις πολυεθνικές, την απορρύθμιση και τις ξένες υπηρεσίες», λέει ο Claudio Giudici, πρόεδρος της Uritaxi (Ιταλική Ένωση Ταξί). «Για άλλη μια φορά – συνεχίζει – τα στοιχεία που συλλέγονται μας υποχρεώνουν να ρωτήσουμε την κυβέρνηση: γιατί να μεταρρυθμίσουμε μια υπηρεσία που λειτουργεί άριστα, η οποία εφαρμόζει τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 41, 43, 45 και 46, και για μας αποτελεί  εθνική κληρονομιά;».

Η έρευνα δείχνει ότι μόνο το 24,5% του δείγματος, και επομένως 1 στους 4, πιστεύει ότι η υπηρεσία στο εξωτερικό είναι πιο αποτελεσματική από ό,τι στην Ιταλία. Το 82,2% των ερωτηθέντων θα ήταν υπέρ της αντικατάστασης μέρους των λεωφορειακών γραμμών από το ταξί με δημόσια οικονομική ενίσχυση. Το 37,6% των πολιτών θεωρεί ότι τα ταξί είναι πιο αποτελεσματικά από τα ενοικιαζόμενα με οδηγό (32,2%), την κοινή χρήση αυτοκινήτου (18,4%) και τα λεωφορεία (9,7%). Ταξί καλούν κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας (35,3%), το 31,4% το κάνει για επαγγελματικούς λόγους, το 27,9% για να πάει από ή προς τον σταθμό και το 22,8% από ή προς το αεροδρόμιο. Όσοι έχουν δικό τους όχημα δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία ταξί δήλωσε το 84,9%, επίσης όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς (34,8%) ή όσοι πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά ασφαλές για τον Covid (27,3%). Μόνο το 21,8% δεν το κάνει επειδή πιστεύει ότι τα κόμιστρα είναι υψηλά.

Στη Φλωρεντία, όπου τα ποσοστά ήταν ήδη πολύ υψηλά (91% το 2020, 90% το 2019 και 88% το 2017), η χρήση της εφαρμογής των Ιταλών οδηγών ταξί itTaxi εκτοξεύεται: έχει φτάσει στο  95% τους τελευταίους δύο μήνες.

«Από την έρευνα που διεξήχθη τις πρώτες ημέρες του Απριλίου σε χρήστες ταξί σε μεγάλες πόλεις  υπογραμμίζει ο επιμελητής της έρευνας, καθηγητής Roberto Baldassari, προκύπτει ξεκάθαρα και με τρόπο που επιβεβαιώνει προηγούμενη έρευνα, πώς οι Ιταλοί έχουν άριστη σχέση με την υπηρεσία ταξί».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...