Οι Ιταλοί ταξιτζήδες απεργούν και καταγγέλλουν πολιτική συνωμοσία με πολυεθνικές

Οι οδηγοί ταξί βγαίνουν ξανά στο δρόμο μετά την εθνική αναταραχή της 22ας Οκτωβρίου ενάντια στο διάταγμα του Ανταγωνισμού και μέσω όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων (Fit-Cisl, Uilt-Uil Usb Lavoro Privato, Tras, Fast-Confsal, Federtaxi-Cisal , Uritaxi, Ugl-Taxi, Tam, Orsa, Uti, Satam, Claai, Unimpresa, Ati-Taxi, Ass. Tutela Legale Taxi και Unica Taxi Cgil). Η γενική απεργία που είναι προγραμματισμένη για αύριο, θα διαρκέσει 14 ώρες, από τις οχτώ το πρωί έως τις δέκα το βράδυ.
Η κορύφωση στη Ρώμη
Η διαμαρτυρία θα κορυφωθεί με μια πορεία στη Ρώμη στην οποία θα συμμετάσχουν οδηγοί ταξί από όλη την Ιταλία. Στον σταθμό Termini θα αναρτηθεί ένα μεγάλο πανό με έναν κωδικό QR που, θα εξηγεί τους λόγους της απεργίας.
Οι λόγοι της απεργίας
Σε όλα τα ταξί θα αναρτηθεί ένα φυλλάδιο, που απεικονίζει έναν κωδικό QR με το μήνυμα: «Απεργώ γιατί υπερασπίζομαι τη δουλειά μου από αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν μια δημόσια υπηρεσία, 40.000 επιχειρήσεις και 40.000 οικογένειες. Απεργώ γιατί θέλω να συνεχίσω να σας εγγυώμαι μια συγκεκριμένη, ορατή, διαχειριζόμενη τιμή. Απεργώ για να μην πέσετε θύματα ενός απρόσωπου αλγόριθμου τιμών που διπλασιάζεται, τριπλασιάζεται, ανάλογα με τη ζήτηση για διαδρομές. Απεργώ γιατί όπως εσύ, βαρέθηκα να πληρώνω τους φόρους που αποφεύγουν οι πολυεθνικές. Απεργώ γιατί θέλω συγκεκριμένους κανόνες για όλους και όχι μια ζούγκλα στην οποία κερδίζει ο πιο έξυπνος ή ο πιο κλέφτης. Απεργώ γιατί όπως εσύ, θυσιάζω την κάθε μου στιγμή για να δώσω όνειρα και ένα αξιοπρεπές μέλλον στην οικογένειά μου. Ενάντια στην πολιτική συνωμοσία με πολυεθνικές».
Τα αιτήματα των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Τι ζητούν οι οδηγοί ταξί; Ακολουθούν τα αιτήματα, όπως τα αναφέρει η Federtaxi Cisal:
• Την κατάργηση όλου του άρθρου 7 από το Νομοσχέδιο Ανταγωνισμού και την ολοκλήρωση των εγκυκλίων επί των διατάξεων του άρθρου 10α του Ν. 12 της 11/02/2019.
• Να ρυθμιστούν επαρκώς οι δραστηριότητες των ψηφιακών πλατφορμών σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία με διάταγμα του Προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου (ΥΠΥΣ).
• Να τεθεί σε ισχύ για την υπηρεσία ενοικίασης με οδηγό, η υποχρέωση του οδηγού να συμπληρώνει και να τηρεί δελτίο εξυπηρέτησης σε ηλεκτρονική μορφή, τις προδιαγραφές του οποίου καθορίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με δικό του διάταγμα, που εκδόθηκε κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών.
• Σύσταση και λειτουργία του εθνικού δημόσιου μητρώου αδειοδοτημένων εταιρειών για την υπηρεσία ταξί καθώς και εκείνων που έχουν αδειοδοτηθεί για την υπηρεσία ενοικίασης με οδηγό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...