Γερμανία : Για πρώτη φορά ορίζονται ελάχιστες τιμές για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό

Όποιος προσφέρει υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό στη Λειψία, πρέπει τώρα να χρεώνει μια ελάχιστη αμοιβή έξι ευρώ και δύο ευρώ επιπλέον ανά χιλιόμετρο. Αυτό ρυθμίζει μια διοικητική απόφαση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Δήμαρχο της Λειψίας. Η πόλη της Σαξονίας είναι ένας από τους πρώτους δήμους στη Γερμανία που εφάρμοσε την παράγραφο 51α του τροποποιημένου νόμου περί μεταφοράς επιβατών (PBefG). Εκεί αναφέρεται στην παράγραφο 1, ότι μια αρχή αδειοδότησης (Δημοτική Αρχή ) μπορεί να ορίσει ελάχιστες χρεώσεις για ενοικίαση αυτοκινήτων για την προστασία των συμφερόντων των δημόσιων μεταφορών. Μια Δημόσια Αρχή, υποχρεούται ακόμη να εκδώσει κανονισμούς σχετικά με τα ελάχιστα τέλη μεταφοράς, τα οποία εξασφαλίζουν επαρκή διαφορά από τα τέλη μεταφοράς των αντίστοιχων τοπικών δημόσιων συγκοινωνιών (ÖPNV) (παράγραφος 2).
Κατά συνέπεια, οι ελάχιστες χρεώσεις βασίζονται στην τιμή ενός εισιτηρίου από την Κεντρική Γερμανική Ένωση Μεταφορών (MDV) συν επιπλέον χρέωση ανά χιλιόμετρο. Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα πρέπει να χρεώνουν τρεις φορές την τιμή του ενιαίου εισιτηρίου, ως ελάχιστη αμοιβή και να χρεώνουν τουλάχιστον δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο. Δεδομένου ότι ένα ενιαίο εισιτήριο MDV κοστίζει επί του παρόντος δύο ευρώ, μια ενοικίαση αυτοκινήτου δεν μπορεί να προσφέρεται για λιγότερο από τη βασική τιμή των έξι ευρώ συν δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο.
Σε περίπτωση κράτησης μέσω εφαρμογής , η διπλάσια τιμή ενός εισιτηρίου MDV ορίζεται ως η ελάχιστη χρέωση ανά κράτηση από ένα άτομο. Για κάθε επιπλέον επιβάτη με την ίδια κράτηση τότε ισχύει μόνο το ένα τρίτο της τιμής του εισιτηρίου MDV και η χρέωση ανά χιλιόμετρο ορίζεται στο ένα ευρώ.
Για παράδειγμα: Το τιμολόγιο ταξί της Λειψίας προβλέπει βασική αμοιβή 3,90 ευρώ και προοδευτική αύξηση 2,70 ευρώ για τα δύο πρώτα χιλιόμετρα και δύο ευρώ για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο. Από το ενδέκατο χιλιόμετρο και μετά, η τιμή της διαδρομής πέφτει στα 1,70 ευρώ ανά χιλιόμετρο. Τη νύχτα, κάθε χιλιόμετρο χρεώνεται 20 σεντς παραπάνω. Η πόλη της Λειψίας δικαιολόγησε τον σχεδιασμό της τιμολογιακής πολιτικής δηλώνοντας ότι, οι τιμές πρέπει να είναι σύμφωνες με τα συμφέροντα των δημόσιων συγκοινωνιών και το κοινό καλό.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η απόφαση \”Δεν αποσκοπεί μόνο στη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εταιρειών, αλλά και στο να ληφθεί υπόψη το δημόσιο συμφέρον, μέσα στο οποίο συγκαταλέγεται και ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών ταξί. «Ομοίως», συνεχίζει η κατευθυντήρια γραμμή, «οι ελάχιστες χρεώσεις μεταφοράς βοηθούν στον αποκλεισμό της πιθανότητας καταστροφικού ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων κινητικότητας των διαφόρων μορφών μεταφοράς».
Χρησιμοποιώντας τρεις διαδρομές ως παράδειγμα, γίνεται σαφές ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί. Μια μικρή απόσταση δύο χιλιομέτρων κοστίζει δέκα ευρώ για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και 9,30 ευρώ (τη μέρα) ή 9,70 ευρώ (τη νύχτα) για ταξί. Πέντε χιλιόμετρα χρεώνονται με 16 € για ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και 15,30 € για ταξί κατά τη διάρκεια της ημέρας και 15,90 € τη νύχτα. Ένας πελάτης ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου πληρώνει τουλάχιστον 40 ευρώ για ένα ταξίδι από το κέντρο της Λειψίας στο αεροδρόμιο (περίπου 17 χιλιόμετρα) και ένας επιβάτης ταξί πληρώνει 37,20 ευρώ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Παρεμπιπτόντως, η διοικητική οδηγία της Λειψίας διόρθωσε ένα τεχνικό σφάλμα της τροποποίησης PBefG με πολύ κομψό τρόπο: Η συμμόρφωση με τις κατώτατες τιμές μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εάν οι παραβάσεις μπορούν να εντοπιστούν και να επιβληθούν κυρώσεις. Ως εκ τούτου, η πόλη της Λειψίας θα συμπεριλάβει στους κανονισμούς για την παράβαση κατώτατης αμοιβής τις αντίστοιχες ποινές που προβλέπονται για παραβάσεις στον τομέα της αδειοδότησης. \”Αυτό σημαίνει ότι οι παραβιάσεις των ελάχιστων τελών μεταφοράς εμπίπτουν στο αδίκημα του άρθρου 61 Παράγραφος 1 PBefG και μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως είκοσι χιλιάδες ευρώ.
Με τη ρύθμιση σχετικά με τις ελάχιστες χρεώσεις, η Λειψία θα μπορούσε να γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα για όλες τις άλλες πόλεις – ειδικά όταν ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών ενοικίασης χρησιμοποιεί εφαρμογές τύπου Uber ή Free Now. Δεδομένου ότι αυτό έγινε σε στενή διαβούλευση με την τοπική βιομηχανία ταξί, ήταν δυνατό να καθοριστούν ελάχιστες χρεώσεις που δεν είναι χαμηλότερες από την τιμή του ταξί, αλλά και να συμπεριληφθούν οι απαραίτητες πρόσθετες διατυπώσεις που αποτρέπουν την καταστρατήγηση των ελάχιστων τελών. Για παράδειγμα, εκπτώσεις, επιστροφές χρημάτων ή άλλες προσφορές τιμών δεν επιτρέπονται ρητά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...