11.000 Οδηγοί ταξί του Λονδίνου ζητούν αποζημίωση από την Uber για την παράνομη δράση της μεταξύ 2012 έως 2018.

Περίπου 11.000 οδηγοί ταξί στο Λονδίνο συμμετέχουν στη νομική δράση Bulit 21 φιλοδοξώντας να ανακτήσουν μέρος των ζημιών που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των εργασιών της Uber μεταξύ Ιουνίου 2012 και Μαρτίου 2018.
Από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής στοιχείων κάθε εγγεγραμμένου μέλους σε LMA (Συμφωνίες Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων) στην εταιρεία RGL που διαχειρίζεται τις νομικές απαιτήσεις των οδηγών ταξί έναντι της Uber. Στόχος της εταιρείας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα επιστρέφει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών στους οδηγούς. Η RGL θα συνεχίσει την καμπάνια της δράσης Bulit 21 τις επόμενες εβδομάδες και υπολογίζει ότι περίπου 20.000 οδηγοί (συνταξιούχοι και εργαζόμενοι) θα συμμετάσχουν σ’ αυτή την δράση κατά της αμερικανικής πολυεθνικής. 
Το βασικό επιχείρημα της RGL και των οδηγών ταξί είναι ότι η Uber λειτούργησε παράνομα, παραβιάζοντας το Private Hire Vehicles (London) Act 1998 από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2018. Η Uber επέτρεψε στους οδηγούς να δέχονται απευθείας κρατήσεις όταν δεν είχαν άδεια να το κάνουν.  

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...