Αγγλία : Οι πελάτες της Uber παραπονιούνται για υψηλές τιμές καθώς η ζήτηση αυξάνεται το Σαββατοκύριακο

Η υψηλή αύξηση των τιμών το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απογοητεύσει τους πελάτες της Uber. Η ζήτηση για αδειοδοτημένα ταξί και υπηρεσίες κατ \’απαίτηση όπως η Uber, κορυφώθηκε αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο περιβάλλον του γραφείου και τα παιδιά ξεκινούν τη νέα σχολική περίοδο. Οι απογοητευμένοι πελάτες της εταιρείας Uber έχουν περάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Σαββατοκύριακο για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για τις τιμές που χρεώνονται.

Ο John Tierney, παραπονέθηκε για τις διογκωμένες τιμές στη Γλασκώβη, λέγοντας στα κοινωνικά μέσα: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο!  \” Το ίδιο βράδυ η Katie-Louise, 24χρονη πελάτισσα στο Μάντσεστερ, αποκάλεσε την τιμή που η Uber έδωσε  ως «γελοία».  \”45 £ για ένα ταξίδι 5 μιλίων είναι γελοίο.\” Ένας άλλος πελάτης από το Μάντσεστερ, ο Ντάνιελ, είπε: «Συγγνώμη για την Uber, αλλά δεν αξίζει να ασχοληθείτε πια. «Αν πιστεύετε ότι 22 £ για αυτό το ταξίδι είναι αποδεκτό, μπορείτε να κάνετε κι εσείς ένα.»

Ο Zac Grierson, Ανώτερος Μηχανικός και Διευθυντής Προϊόντων, δήλωσε: «Λοιπόν, η Uber σήμερα θέλει  28 λίρες για να κάνει 3 μίλια. Υποθέτω ότι το επιχείρημά μου «δεν χρειάζομαι αυτοκίνητο όταν μπορώ μόνο με την Uber να πληρώνω  λιγότερα» τελειώνει εδώ. Ήρθε η ώρα να πάρετε ξανά κανονικά ταξί ή να πάρετε αυτοκίνητο ».

Η Uber απάντησε στον κ. Grierson λέγοντας: «Η προκαταρκτική τιμολόγηση είναι δυναμική, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή υπολογίζεται σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης, να αυξήσει τα ταξίδια και να προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες κερδών. Αυτό βοηθάει να δοθεί η καλύτερη τιμή τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους οδηγούς.

«Όταν η ζήτηση σε μια περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή και δεν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα αυτοκίνητα, οι ναύλοι αυξάνονται αυτόματα για να ενθαρρύνουν περισσότερους οδηγούς να πάνε στις πολυσύχναστες περιοχές. Αυτό ονομάζεται αύξηση τιμολόγησης.

Η Σάρλοτ Ντούμπες ήταν επίσης απογοητευμένη με την αύξηση των τιμών το Σαββατοκύριακο. Είπε: «Όταν η Uber πιστεύει ότι είναι εντάξει να χρεώνει 110 £ επιπλέον για το ταξίδι σας, που κανονικά είναι  44 £, μόνο και μόνο επειδή λένε ότι οι οδηγοί είναι  απασχολημένοι, τι να πεις!»

Ο Frankie A, που ρωτήθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, είπε: «Ένα ταξίδι 20 λιρών είναι αυτή τη στιγμή 60 λίρες και θέλω να μάθω γιατί η Uber παίζει αυτά τα ηλίθια παιχνίδια».

Ο Steve Wright, Πρόεδρος της Ένωσης Αδειοδοτημένων Ιδιωτικών Αυτοκινήτων (LPHCA), προειδοποίησε για τα πιθανά προβλήματα έλλειψης οδηγού, όταν επικοινώνησε για πρώτη φορά με τον Υπουργό Μεταφορών, Grant Shapps το καλοκαίρι του 2020. Έκτοτε, έχει διατεθεί πολύ λίγη χρηματοδότηση για ταξί και ιδιωτικούς κλάδους, αναγκάζοντας τους οδηγούς να αναζητήσουν άλλη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι αριθμοί αδειοδοτημένων οδηγών και οχημάτων έχουν μειωθεί σημαντικά, πράγμα που σημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να καλυφθεί η συσσωρευμένη ζήτηση.   Οι οδηγοί ιδιωτικής μίσθωσης που εργάζονται σε εφαρμογές έχουν επίσης κατηγορηθεί ότι «ψωνίζουν» για  καλύτερες δουλειές, ενώ η ζήτηση είναι υψηλή.

Ο Steve McNamara, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αδειοδοτημένων Οδηγών Ταξί (LTDA), είπε: « Η εξωπραγματική ληστρική τιμολόγηση έχει ως αποτέλεσμα 4-5 εφαρμογές να ανταγωνίζονται τους ίδιους οδηγούς με τους οποίους συνεργάζονται. Οι περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν τις εφαρμογές μόνο επειδή θεωρούν ότι είναι φθηνές. Τώρα  πολλοί ουρλιάζουν επειδή πρέπει να πληρώσουν περισσότερα! »

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...