Ταξί σε όλο τον κόσμο: με ποια αυτοκίνητα κινούνται σε κάθε χώρα;

Τα πιο χρησιμοποιημένα ταξί σε κάθε χώρα

Βρίσκονται όπου κι αν πάτε και σας βοηθούν πολύ αν θέλετε να πάτε οπουδήποτε και δεν έχετε τη δυνατότητα να οδηγήσετε μόνοι σας. Τα  ταξί  είναι απαραίτητα στην καθημερινή ζωή και σε πολλά μέρη, απολαμβάνουν τέτοια σημασία που έχουν γίνει αυθεντικά σύμβολα των πόλεων. Ποιος δεν συνδέει τα ταξί της Νέας Υόρκης με το  Ford Crown Victoria  ή το κλασικό  Checker ; Ποιος δεν αναγνωρίζει τον σχεδιασμό των ιδιότυπων ταξί του Λονδίνου;

\"\"

Ωστόσο, υπάρχουν ταξί που δεν είναι τόσο γνωστά και για το λόγο αυτό, η ασφαλιστική εταιρεία Budget Direct δημιούργησε μια  συλλογή από τα  πιο αντιπροσωπευτικά ταξί σε κάθε χώρα. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται περισσότερα μοντέλα και η χρήση εξαρτάται επίσης από τις πόλεις, αλλά με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για το πώς – ή μάλλον, με ποιον τρόπο – κινούνται σε άλλα μέρη του κόσμου .

Ταξί της Βόρειας Αμερικής

Στη Βόρεια Αμερική βλέπουμε μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων. Ναι, υπάρχουν τα κλασικά αμερικανικά  Ford Crown Victoria  – δυστυχώς, όλο και λιγότερο συχνά – αλλά βρίσκουμε και μοντέλα τόσο περίεργα όσο το  Rickshaw . Μαζί, είναι αυτοκίνητα που πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις για τη δουλειά που πρέπει να κάνουν: χαμηλή τιμή, εύκολη επισκευή και επαρκή αξιοπιστία για να διανύσετε έναν καλό αριθμό χιλιομέτρων.

\"\"

Ταξί της Νότιας Αμερικής

Από την άλλη, στις χώρες της Νότιας Αμερικής, βρίσκουμε κυρίως μικρά σεντάν, καθώς και μοντέλα όπως το  Hyundai Atos  ή το  Daewoo Tico , που χαρακτηρίζονται από το ύψος τους. Η περίπτωση της Βενεζουέλας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με το  Chery J4 , μία από τις κινεζικές μάρκες με τον μεγαλύτερο αριθμό εξαγωγών.

\"\"

Ευρώπη

Στην Ευρώπη βλέπουμε ότι κυριαρχούν μοντέλα από την ίδια  ήπειρο. Μάρκες όπως η  Skoda  έχουν μεγάλη παρουσία – στην Ισπανία και στην Ελλάδα  για παράδειγμα, η Octavia κυριαρχεί εδώ και χρόνια – καθώς και σε μέρη όπως το Λονδίνο διατηρείται το χαρακτηριστικό της στυλ και στη Γερμανία εξακολουθούν να βασίζονται κυρίως στη  Mercedes . Τα αυτοκίνητα με χαμηλές τιμές δεν κυριαρχούν πλέον αποκλειστικά και ορισμένα οχήματα της Tesla  όπως το  Model S έχουν αρχίσει  να ξεχωρίζουν  .

\"\"

Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία

Σε αυτόν τον τομέα μπορούμε να βρούμε κυρίως ασιατικά μοντέλα όπως  Nissan  ή  Toyota , μεσαίου μεγέθους. Ωστόσο, παλιά αλλά αξιόπιστα μοντέλα όπως η  Mercedes-Benz 220  και ακόμη αυτοκίνητα που παράγονται στη Σοβιετική Ένωση όπως το  GAZ M21 Volga ξεχωρίζουν επίσης .

Ταξί από την υπόλοιπη Ασία και την Ωκεανία

Από την άλλη πλευρά, σε άλλα μέρη της Ασίας και στην Ωκεανία υπάρχει μεγάλη παρουσία μοντέλων Toyota. Βλέπουμε επίσης πώς χρησιμοποιείται το τυπικό μοντέλο του Λονδίνου στο Αζερμπαϊτζάν, του οποίου η αισθητική είναι παρόμοια με το νέο ταξί που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία, το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το κλασικό  Toyota Crown . Η Μαλαισία ξεχωρίζει επίσης, όπου ένα από τα εθνικά της αυτοκίνητα – το  Proton Saga Iswara – χρησιμοποιείται ως ταξί.

\"\"

Αφρική

Τέλος, η Αφρική είναι πιθανώς εκεί όπου μπορούμε να βρούμε περισσότερη ποικιλία. Υπάρχουν μίνι λεωφορεία όπως το  Toyota Quantum  στο νότο, εκπληκτικές επιλογές όπως το  Volkswagen Golf MkII  στη Νιγηρία και κλασικά όπως η  Mercedes-Benz 300  ή η  Renault 4  στο Μαρόκο και τη Μαδαγασκάρη, αντίστοιχα.

\"\"

Έτσι είναι τα ταξί του κόσμου, ένα ακόμη στοιχείο που αλλάζει και εξελίσσεται με τα χρόνια. Μπορεί να είναι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, νεότεροι ή παλαιότεροι, αλλά θα σας πάνε πάντα στον προορισμό σας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...